Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem a jahodovým pyré – dokonalost!

Představujeme vám pusinkovou roládu s kakaem, která skrývá v sobě neodolatelnou kombinaci krémového mascarpone a lahodného jahodového pyré. Tento dezert je synonymem dokonalosti, spojující v sobě lehkost pusinek, bohatost kakaa, jemnost mascarpone krému a svěžest jahod. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer

Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem a jahodovým pyré

Co budeme potřebovat:

Jahodové pyré:

  • 150 g jahod (čerstvé nebo mražené)
  • 50 g cukru
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • 15 g kukuřičný škrob + 15 ml vody

Pusinkové těsto:

  • 200 g vaječné bílky
  • 300 g cukru
  • 1 lžička citronová šťáva
  • 25 g kukuřičný škrob
  • kakaový prášek – na posypání

Krém:

  • 400 g mascarpone
  • 50 g moučkový cukr
  • 1 lžička vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt
  • 100 ml smetany (33-36 %)

Zdobení:

  • zbylý krém
  • kakaový prášek

Jak budeme postupovat:

1. Jahodové pyré: Do hrnce dejte jahody (čerstvé nebo mražené), přisypte cukr a přilijte citronovou šťávou. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 1-2 minuty.

Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer

2. Následně je rozmixujte ručním mixérem na pyré a přilijte smíchaný kukuřičný škrob s vodou. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Po uvaření nechte vychladnout a poté přendejte do zdobícího sáčku.

Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer
Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer

3. Pusinkové těsto: Do velké mísy nalijte vaječné bílky – vyšlehejte do pěny a během šlehání postupně přisypávejte cukr. Šlehejte, dokud se nevytvoří rovnoměrné vrcholky (cukr by se měl úplně rozpustit).

Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer

4. Potom nalijte citronovou šťávu a přidejte kukuřičný škrob. Šlehejte do tuhé nadýchané pěny, kterou naneste, rozetřete na plech vyložený pergamenem a uhlaďte.

Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer
Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer

5. Nakonec posypejte kakaovým práškem a pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 150 °C a po upečení vyndejte plech z trouby, přeložte na druhou stranu a odstraňte pergamen.

6. Krém: Do mísy dejte mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr nebo přidejte vanilkový extrakt a nalijte smetanu – vyšlehejte do nadýchaného krému.

Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer

7. Získaný krém naneste a pěkně rozetřete na upečené pusinky s kakaem a ozdobte jahodovým pyré. Srolujte do rolády, pak ozdobte vlnkami krému a ještě posypejte kakaovým práškem.

Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer
Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer
Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer
Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer

Pusinkovou roládu s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré
Zdroj: Lecker mit Sophie Mayer

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: