Představujeme vám pusinkovou roládu s kakaem, která skrývá v sobě neodolatelnou kombinaci krémového mascarpone a lahodného jahodového pyré. Tento dezert je synonymem dokonalosti, spojující v sobě lehkost pusinek, bohatost kakaa, jemnost mascarpone krému a svěžest jahod. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pusinková roláda s kakaem, mascarpone krémem a jahodovým pyré
Co budeme potřebovat:
Jahodové pyré:
- 150 g jahod (čerstvé nebo mražené)
- 50 g cukru
- 1 lžíce citronová šťáva
- 15 g kukuřičný škrob + 15 ml vody
Pusinkové těsto:
- 200 g vaječné bílky
- 300 g cukru
- 1 lžička citronová šťáva
- 25 g kukuřičný škrob
- kakaový prášek – na posypání
Krém:
- 400 g mascarpone
- 50 g moučkový cukr
- 1 lžička vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt
- 100 ml smetany (33-36 %)
Zdobení:
- zbylý krém
- kakaový prášek
Jak budeme postupovat:
1. Jahodové pyré: Do hrnce dejte jahody (čerstvé nebo mražené), přisypte cukr a přilijte citronovou šťávou. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 1-2 minuty.
2. Následně je rozmixujte ručním mixérem na pyré a přilijte smíchaný kukuřičný škrob s vodou. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne. Po uvaření nechte vychladnout a poté přendejte do zdobícího sáčku.
3. Pusinkové těsto: Do velké mísy nalijte vaječné bílky – vyšlehejte do pěny a během šlehání postupně přisypávejte cukr. Šlehejte, dokud se nevytvoří rovnoměrné vrcholky (cukr by se měl úplně rozpustit).
4. Potom nalijte citronovou šťávu a přidejte kukuřičný škrob. Šlehejte do tuhé nadýchané pěny, kterou naneste, rozetřete na plech vyložený pergamenem a uhlaďte.
5. Nakonec posypejte kakaovým práškem a pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 150 °C a po upečení vyndejte plech z trouby, přeložte na druhou stranu a odstraňte pergamen.
6. Krém: Do mísy dejte mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr nebo přidejte vanilkový extrakt a nalijte smetanu – vyšlehejte do nadýchaného krému.
7. Získaný krém naneste a pěkně rozetřete na upečené pusinky s kakaem a ozdobte jahodovým pyré. Srolujte do rolády, pak ozdobte vlnkami krému a ještě posypejte kakaovým práškem.
Pusinkovou roládu s kakaem, mascarpone krémem, smetanou a jahodovým pyré podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!