Představujeme vám neodolatelný pokrm, který okouzlí vaše chuťové buňky – marinované kuřecí špízy potřené lahodnou petrželovo-česnekovou směsí. Tento jednoduchý a přesto dokonalý recept vás zavede na cestu za chuťovým dobrodružstvím, které si zamilujete. Připravte se na explozi chutí a úžasné gastronomické zážitky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Marinované kuřecí špízy potřené petrželovo-česnekovou směsí
Co budeme potřebovat:
Kuřecí prsa v marinádě:
- 500 g kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- červená sladká paprika – podle chuti
- suchý česnek – podle chuti
- sušená petrželka – podle chuti
- 2 lžíce olivový olej
- 2 lžíce rozpuštěné máslo
- 2 lžíce citronová šťáva
Směs na potírání:
- čerstvé petrželka – podle chuti
- 30 g rozpuštěné máslo
- 1-2 stroužky česneku
Ostatní:
- špejle – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prsa v marinádě: Do mísy vložte nakrájená kuřecí prsa na hrubší proužky nebo větší kousky a dochuťte je kořením: solí, černým mletým pepřem, červenou sladkou paprikou, suchým česnekem a sušenou petrželkou. Dále přilijte olivový olej, rozpuštěné máslo a citronovou šťávu – dobře promíchejte, aby se koření a přísady smíchali. Nechte 30 minut marinovat.
2. Následně marinované kuřecí prsa napíchněte na 2 špejle (postup opakujte do posledního) a položte je na plech vyložený pergamenem pěkně vedle sebe.
3. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 200-220 °C, poté obraťte a pečte dalších 10 minut při 200-220 °C do zlatova a dokřupava.
Toto jídlo lze také připravit na pánvi a smažit 15 minut dozlatova ze všech stran)
4. Směs na potírání: Do malé misky dejte čerstvě nasekanou petrželku, přilijte rozpuštěné máslo a přidejte prolisovaný česnek – dobře promíchejte.
5. Výslednou směsí potřete pečené marinované kuřecí špízy a podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!