Fanta řezy s tvarohovou náplní: Skvělý dezert ke kávě

Fanta řezy jsou oblíbeným a osvěžujícím dezertem, který kombinuje lehký a vzdušný korpus, jemný tvarohový krém a originální vrchní vrstvu z Fanty a vanilkového pudinku. Tento dezert je ideální pro letní oslavy, rodinné pikniky nebo jako sladká tečka k obědu či večeři. Jeho příprava není náročná a výsledek stojí za to. Podívejme se, jak na to.

Zdroj: Zlata Šmejková

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 6 vajec
  • 5 lžic polohrubé mouky
  • 5 lžic krystalového cukru
  • 2 lžíce kakaa
  • 0,5 prášku do pečiva
  • 100 ml oleje
  • Tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu

Krém:

  • 300 g tvarohu
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 300 ml smetany ke šlehání (31%)

Vrchní vrstva:

  • 800 ml Fanty
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • 2 balíčky vanilkového pudinku

Jak budeme postupovat:

1) Příprava korpusu: Vajíčka ušleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Těsto nalijeme na plech (25×35 cm) vymazaný tukem a vysypaný moukou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut.

2) Příprava krému: Smetanu vyšleháme s cukrem. V druhé misce vyšleháme tvaroh a postupně lehce vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém uložíme do lednice, dokud nevychladne korpus.

3) Nanášení krému: Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém.

4) Příprava vrchní vrstvy: Ve Fantě rozmícháme pudinky s cukrem a vaříme do zhoustnutí. Ještě teplý pudink opatrně lžící nanášíme na tvarohový krém, aby jsme ho nenarušili. Dezert necháme chladit v lednici asi 1 hodinu.

Vynikající tvarohové kostky se smetanou a také čokoládou!

Závěr

Fanta řezy jsou nejen vizuálně atraktivní, ale i nesmírně chutné. Tato kombinace křehkého korpusu, krémové tvarohové vrstvy a osvěžující pudinkové vrchní vrstvy s Fantou je jistým způsobem, jak ohromit vaše blízké. Ať už jako dezert pro děti nebo dospělé, tyto řezy jsou skvělou volbou pro jakoukoli příležitost. Užijte si jejich přípravu i pochutnání!