Představujeme vám recept na neobyčejně lahodný a jednoduchý koláč, který v sobě skrývá chuť vláčného krému a jemné čokolády. Příprava tohoto dezertu je tak snadná, že ji zvládnete s pouhými třemi ingrediencemi.
Co budeme potřebovat
- 3 vejce
- 120 g smetanového sýra nebo mascarpone
- 120 g bílé čokolády
Jak budeme postupovat
1) Příprava surovin: Nejprve vajíčka rozdělíme na bílky a žloutky.
2) Rozpuštění čokolády: Ve vodní lázni opatrně rozpustíme bílou čokoládu. Jakmile je čokoláda rozpuštěná, odstavíme ji a necháme chvíli vychladnout.
3) Příprava krému: Do vychladlé čokolády vmícháme smetanový sýr. Následně postupně zašleháme žloutky a nakonec jemně vmícháme i tuhý sníh z bílků, abychom získali homogenní směs.
4) Příprava formy: Kulatou pečicí formu vysteleme pečícím papírem nebo mírně vymažeme máslem. Směs rovnoměrně rozetřeme do formy.
5) Pečení: Formu položíme do většího plechu s vyššími okraji, který napustíme horkou vodou. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 minut, poté teplotu snížíme na 160 °C a pečeme dalších 15 minut. Po uplynutí této doby troubu vypneme, ale necháme koláč dojít uvnitř ještě dalších 15 minut.
6) Finální úprava: Koláč vyjmeme z trouby a necháme chvíli vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Vynikající ledová hora – Nejlepší recept na unikátní dezert bez pečení
Závěr
Vychutnejte si tento jednoduchý, ale nesmírně chutný koláč, který je dokonalým řešením, pokud hledáte rychlou a efektní sladkou pochoutku. Ideální pro nečekané návštěvy nebo kdykoliv máte chuť na něco sladkého.