Vyzkoušejte tyto nadýchané lívance připravené bez oleje

Nadýchané lívance bez oleje jsou ideální volbou pro lehkou a chutnou snídani, která vás nádherně naladí na víkendový den. Tyto lívance jsou jednoduché na přípravu a nevyžadují použití oleje, což je činí zdravější variantou oblíbeného jídla. Následující postup vám ukáže, jak si připravit tyto lahodné lívance krok za krokem.

Zdroj: vk.com

Co budeme potřebovat

  • Hladká mouka: 120 g
  • Mléko: 120 ml
  • Krystalový cukr: 2 lžíce
  • Prášek do pečiva: 1 lžička
  • Vejce: 1 ks
  • Javorový sirup: na podávání

Jak budeme postupovat

1) Příprava těsta: Ve středně velké míse důkladně vyšleháme vejce s mlékem a cukrem. Poté postupně přidáme mouku a prášek do pečiva, a směs utřeme, dokud nezískáme hladké těsto bez hrudek.

2) Pečení lívanců: Na suchou pánev s nepřilnavým povrchem (bez použití oleje) nalijeme naběračkou těsto a vytvoříme kruhové lívance. Jakmile na povrchu lívanců začnou vznikat bublinky, opatrně je otočíme na druhou stranu. Po otočení pokryjeme pánev poklicí a necháme lívance na mírném ohni ještě asi minutu, aby se dokonale upekly.

3) Podávání: Hotové lívance ihned podáváme, nejlépe ještě teplé, s bohatým množstvím javorového sirupu na vrch.

Nejjednodušší recept na jablečný koláč se skořicí, který máte připravený za pár minut

Závěr

Tyto nadýchané lívance bez oleje jsou skvělým způsobem, jak si dopřát zdravou a současně velmi chutnou snídani. Javorový sirup dodá lívancům příjemnou sladkost a zvýrazní jejich chuť. Tento recept je dokonalým řešením pro ty, kdo hledají snadnou a rychlou snídaňovou variantu, která zasytí a potěší.