Celerová pomazánka jako skvělá volba pro lehké občerstvení

Celerová pomazánka je ideální volbou pro ty, kteří hledají lehkou a chutnou alternativu pro své občerstvení. Své jedinečné aroma a lahodná chuť udělají z každého sousta nezapomenutelný zážitek. Připravte se na jednoduchost a zdravou svěžest, kterou tato pomazánka přináší.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Celerová pomazánka jako skvělá volba pro lehké občerstvení
Zdroj: cooklikeczechs.com

Celerová pomazánka

Co budeme potřebovat:
  • 200 g celeru
  • 1 středně velká mrkev
  • ½ jablko (sladší variety)
  • 2 lžíce majonézy
  • 4 lžíce bílého jogurtu s obsahem tuku přibližně 10 %, nebo zakysaná smetana
  • 1 lžíce čerstvě vymačkaného citronového džusu
  • ¼ lžičky mletého černého pepře
  • sůl podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Celer rozdělte napůl. Odeberte zbývající kořeny nahoře a oloupejte vnější kůži škrabkou. Jemně nastrouhejte celer pomocí struhadla.

Celerová pomazánka jako skvělá volba pro lehké občerstvení
Zdroj: cooklikeczechs.com

2. Oloupejte a jemně nastrouhejte mrkev. Jablko očistěte a hrubě nastrouhejte (velké otvory) pro lepší texturu.

3. Nastrouhaný celer, mrkev a jablko dejte do mísy. Přidejte majonézu, jogurt nebo zakysanou smetanu.

Celerová pomazánka jako skvělá volba pro lehké občerstvení
Zdroj: cooklikeczechs.com

4. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Dobře promíchejte a nechte vychladnout v lednici asi deset minut.

5. Celerovou pomazánku naneste na plátky chleba v hojné vrstvě a ozdobte nasekanou zelenou cibulkou pro lepší chuť a hezký vzhled.

Celerová pomazánka jako skvělá volba pro lehké občerstvení
Zdroj: cooklikeczechs.com

Hotovo! Dobrou chuť!