Vyzkoušejte tento lahodný tvarohově-čokoládový koláč Mramor

Představujeme vám recept na tvarohově-čokoládový koláč Mramor, který kombinuje lahodné kakaové těsto s jemným tvarohovým krémem. Tento koláč nejen skvěle chutná, ale díky střídání tmavé a světlé vrstvy na jeho povrchu vytváří efektní mramorovou strukturu. Je to ideální dezert pro každou příležitost, který si oblíbí celá rodina.

Zdroj: rutxt.ru

Co budeme potřebovat:

Pro kakaové těsto:

  • 1 vejce
  • 1 šálek krystalového cukru
  • ½ balíčku vanilkového cukru
  • 1 šálek kefíru
  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa
  • 2/3 šálku rostlinného oleje

Pro tvarohový krém:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • ½ balíčku vanilkového cukru
  • 1 lžíce bramborového škrobu

Postup:

1) Příprava kakaového těsta: Vejce vyšleháme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Přidáme kefír a postupně vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Nakonec do směsi zašleháme rostlinný olej a vytvoříme hladké těsto.

2) Příprava tvarohového krému: Všechny ingredience pro tvarohový krém smícháme dohromady a utřeme do hladka.

3) Sestavení koláče: Formu na pečení (průměr 25 cm) vymažeme trochou másla. Do formy nalijeme kakaové těsto a na něj nepravidelně rozmístíme lžícemi tvarohový krém. Pomocí nože, vidličky nebo lžíce procházíme povrchem těsta, abychom vytvořili mramorový efekt.

4) Pečení: Koláč pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C přibližně 40 minut, nebo dokud není upečený. Povrch koláče by měl být pevný a zlatavý.

https://primainspirace.cz/2024/02/23/skvely-dezert-ke-kave/

Podávání:

Tvarohově-čokoládový koláč Mramor necháme před podáváním vychladnout. Tento koláč je skvělý samotný, nebo podávaný s čerstvým ovocem či šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.

Přejeme vám dobrou chuť a užijte si tento nádherný a chutný dezert, který je zároveň skvělou ozdobou každého stolu.