Smetanový koláč s pečenými jablíčky a tvarohem

Tento smetanový koláč s pečenými jablíčky a tvarohem je opravdovým potěšením pro milovníky sladkého. Kombinace jemného tvarohového těsta, karamelizovaných jablek a bohaté smetanové chuti je tak vynikající, že od něj jednoduše nebudete moci odtrhnout pohled ani chuťové buňky.

Zdroj: Кулинарное искусство

Co budeme potřebovat:

Pro jablka:

  • 2 ks jablek
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíci cukru

Pro těsto:

  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • Špetku soli
  • ½ šálku zakysané smetany
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup:

1) Příprava jablek: Jablka omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, na něj uložíme plátky jablek a posypeme cukrem. Opečeme z obou stran dozlatova, přibližně 5 minut z každé strany.

2) Příprava těsta: V misce důkladně smícháme tvaroh s rozšlehanými vejci, cukrem, špetkou soli, zakysanou smetanou a moukou, abychom získali hladké těsto.

3) Sestavení koláče: Pečené kousky jablek uložíme do kulaté formy vymazané máslem nebo vystlané pečícím papírem. Na jablka nalijeme těsto a uhladíme povrch.

4) Pečení: Koláč pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů, dokud není na povrchu zlatavý a upečený, což obvykle trvá přibližně 25-30 minut.

Servírování:

Po upečení necháme koláč chvíli vychladnout, poté ho můžeme podávat. Tento koláč je výborný jak v teplém, tak ve vychlazeném stavu. Můžete ho posypat moučkovým cukrem nebo ozdobit šlehačkou pro ještě lepší chuťový zážitek.

Nachystejte si 2 jablka, 2 vejce a 20 minut: Toto jsou nejlepší jablečné buchtičky

Přejeme vám dobrou chuť a užijte si tento úžasný smetanový koláč s pečenými jablíčky a tvarohem, který je jistě hit u každého stolu!