Rychlý kuřecí pekáč: Hlavní chod a příloha z jednoho plechu

Představuji vám recept na rychlý kuřecí pekáč, kde hlavní chod a příloha vznikají prakticky bez námahy z jednoho plechu. Tento jednoduchý, ale velmi chutný oběd nebo večeře se stane oblíbeným jídlem vaší rodiny. Marinování kuřecího masa spolu s bramborami a dalšími ingrediencemi zajišťuje bohatou chuť a šťavnatost.

Zdroj: womanadvice.ru

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg brambor, nakrájených
  • 400 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 pikantní klobása
  • 2 velké cibule, nakrájené na osminky
  • Olej, hořčice
  • 2 lžíce sladké papriky, špetka pálivé papriky
  • Vegeta, sůl
  • 2 dl vína nebo piva
  • 1 lžíce rajčatového přetlaku

Jak budeme postupovat:

1) Marinování masa: Kuřecí maso nakrájíme na větší díly, vložíme do mísy spolu s kousky cibule a kolečky klobásy. Zalijeme olejem (asi 4-5 lžíc), přidáme papriku, vegetu, hořčici a promícháme. Necháme marinovat v chladničce 24 hodin, nebo pokud spěcháme, alespoň hodinu.

2) Příprava pekáče: Marinované maso i osolené a okořeněné brambory přendáme do pekáče. Přidáme poklici nebo pekáč zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C asi 30 minut.

3) Dokončení pečení: Po 30 minutách odstraníme poklici nebo alobal, přidáme víno nebo pivo (případně vodu) a rajčatový protlak. Promícháme a pečeme ještě 25-30 minut při snížené teplotě 150 °C.

Stačí nastrouhat 3 brambory, přidat zeleninu a sýr a máte dobrotu lepší než pizza

Závěr

Rychlý kuřecí pekáč s bramborami je dokonalým řešením pro chutný a vyvážený oběd či večeři, když nemáte moc času na přípravu složitějších jídel. Díky marinování a pomalému pečení v troubě je kuřecí maso šťavnaté a plné chuti. Toto jídlo si určitě zamilujete pro jeho jednoduchost a skvělý výsledek.