Hledáte něco chuťově zajímavého k večeři, co vám nezabere moc času? Tento recept je pro vás! Dnes vám přinášíme vynikající rychlý recept na křupavé bramborovo-sýrové karbanátky s delikátním dresinkem. Jsou chutné, na povrchu křupavé a uvnitř měkké. Na přípravu jsou velmi snadné a s oblíbeným delikátním dresinkem k nezaplacení! Takže neváhejte už ani jednu minutu a pusťte se do jejich přípravy!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavé bramborovo-sýrové karbanátky s delikátním dresinkem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 500 g brambory + 1,5 l vody + 10 g soli + máslo
- olej – na smažení
- 1 cibule
- 40 g čerstvá petrželka
- 200 g sýr mozzarella
- 5 g červená sladká paprika
- 10 g soli
- 4 g černý mletý pepř
- 100 g tavený sýr
Ostatní:
- 3 vejce – na obalování
- 300 g strouhanka – na obalování
- 50 ml olej na smažení
Dresink:
- 200 g bílý jogurt
- 10 g česnek + 30 ml olej
- 4 g černý mletý pepř
- 30 g čerstvý kopr
- 1 salátová okurka + 10 ml octu +10 g soli
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do hrnce dejte brambory nakrájené na kostky, zalijte je vodou a dochuťte solí – vařte na mírném ohni 20 minut. Po uvaření je přendejte do mísy a přidejte máslo – rozmačkejte je.
2. Do pánve s rozehřátým olejem vsypejte nakrájenou cibuli – smažte ji 2-3 minuty na mírném ohni do zlatohněda a po smažení ji vsypejte do mísy s brambory. Dále přisypejte nakrájenou čerstvou petrželku a strouhaný sýr mozzarella. Dochuťte sladkou červenou paprikou, černým mletým pepřem a solí – promíchejte lžící.
3. Následně pomocí ruk tvarujte placičky, do kterých položte plátek taveného sýra a spojte.
4. Nejprve je obalte ve vyšlehaném vejci, poté ve strouhance a položte je do pánve s rozehřátým olejem – smažte je z každé strany dozlatova a dokřupava.
5. Dresink: Do misky dejte bílý jogurt. Do mixéru si vložte stroužky česneku a přilijte olivový olej – rozmixujte do jemné konzistence a přelijte do misky s jogurtem. Dochuťte černým mletým pepřem, přimíchejte čerstvě nasekaný kopr a nastrouhanou salátovou okurku zbavenou šťávy smíchanou s octem a se solí.
6. Křupavé bramborovo-sýrové karbanátky podávejte s delikátním dresinkem a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!