ROZHOVOR: Doma má samé muže, a přesto vyrábí sponky a čelenky

Velmi si vážíme našich čtenářů i Vás, kteří se s námi dělíte o své kreativní výtvory. Motivovali jste nás k tomu, abychom s některými z Vás udělali krátký rozhovor, a také abychom rozšířili povědomí o umění. Vezmeme Vás s námi na místa plná originality.

Když chcete mít originální účes, potřebujete k němu výjimečné doplňky. Linda Bubelová se k vyšívání dostala už jako malá holčička a dnes vyrábí překrásné sponky, čelenky a vyšívané taštičky. Její dva synové ji inspirovali také k šití motýlků.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

Zdroj: Linda Bubelová

Na začátek Vás poprosím, aby jste se nám představila.

Dobrý den jmenuji se Linda Bubelová a žiji v malé vesničce na Valašsku. Vystudovala jsem střední uměleckou školu a mám dvě malé děti, kluky.

Co vyrábíte a jak jste se k tomu dostala?

Věnuji se šití a vyšívání různých vlasových doplňku jak pro malé holčičky tak i pro větší slečny nebo ženy. V nabídce mám také panské vyšívané motýlky a dále vyšívané taštičky. K vyšívání jsem se dostala už jako malá holčička, kdy jsem u své maminky našla menší krabičku plnou barevných bavlnek. Hodně jsem z toho jaká malá tvořila. Pak jak jsem byla starší jsem od toho upustila. Během mateřské u prvního syna jsem na internetu našla obrázek kde si paní vyšila nádherný povlak na polštář. Hned jsem si vzpomněla na bavlnky od své maminky a obratem si nějaké objednala. Nejprve jsem si vyšívala jen tak pro radost a postupem času zkoušela různé věci co se mi líbily. Začala jsem jezdit na jarmarky a když jsem zjistila, že se lidem moje tvorba líbí, začala jsem se tomu věnovat víc.

Zdroj: Linda Bubelová

Je to vaše práce nebo koníček?

Vyšívání je rozhodně moje srdcová záležitost a také koníček. Jen díky lidem kterým se moje výrobky líbily jsem ze svého koníčku udělala něco víc.

Co je vaší největší inspirací?

Největší inspirací jsou pro mě mojí zákazníci. Společně vymýšlíme krásné originální kousky a někdy jsou opravdu velmi zajímavé. Ta radost, když k nim balíček dorazí domu a píšou mi nádherné zprávy. To mě vždy velmi potěší.

Jaké různé doplňky do vlasů vyrábíte?

Tvořím především doplňky do vlasů jakož to různé druhy mašliček, sponečky, čelenky, scrunchies gumičky, gumičky pro menší slečny. A pro pány a malé chlapečky mám v nabídce motýlky kolem krku.

Zdroj: Linda Bubelová

V čem jsou vaše výrobky jedinečné?

Řekla bych, že určitě tím, že si látky barvím ručně sama. Pak také tím, že se nesnažím o rychlou výrobu a tím pádem si na každém kousku dávám 100% záležet. Nikdy nedělám nic 2x úplně stejně a díky tomu se Vám nestane, že někdo bude mít to stejné co Vy. Máte prostě jedinečný a originální kousek.

Co je potřeba k výrobě vašich produktů a jak probíhá výrobní proces?

Na výrobu potřebuji lněnou látku a bavlnky. Jakmile si zákazník řekne co přesně bude chtít, nastřihám si střihy a pak nabarvím na potřebný odstín. Na látku si předkreslím vzor výšivky a jde se na vyšívání. Když mám vzor hotový, jdu to dát všechno dohromady a pak už jen vyfotím a s radostí píšu zákazníkovi že výrobek je už připraven. Hodně často se mi stává, že zákazník nechce ani výrobek dopředu vidět a chce se nechat překvapit. Což je pro mě ještě další krásný pocit, když vím, že mi zákazník natolik důvěřuje a věří.

Zdroj: Linda Bubelová

Kolik času denně věnujete výrobě?

Denně se tomu věnuji cca 4 hodiny. Někdy i méně. Vždy to závisí na dětech. Snažím se při každé volné chvíli k tomu sednout a tvořit, ale ne vždy jde všechno podle plánů. Děti plány rady mění

Jaké materiály používáte nejčastěji?

Tvořím ze 100% lněné látky a k tomu ještě bavlněné bavlnky.

Tvoříte sama, nebo vám někdo pomáhá?

Vše tvořím sama. U téhle práce bohužel nejde, aby mi někdo pomáhal. Takže všechno jde jen přes moje ruce.

Máte nějaké plány do budoucna, například rozšíření své tvorby?

Určitě bych rada rozšířila sortiment pro pány a ženy. Zatím to jsou jenom nápady, ale doufám, že budu mít brzy čas vše zrealizovat.

Zdroj: Linda Bubelová

Vytváříte také vlasové doplňky na zakázku – podle přání zákazníka?

Ano zaměřuji se především na tvorbu na přání.

Kde lze vaše výrobky zakoupit?

Pokud si budete chtít moje výrobky zakoupit, tak mám vytvořený profil na Instagramu: instagram.com/bavlnkuju nebo také stránky na Facebooku: facebook.com/Bavlnkuju.

Nedávno jsem si také sama vytvořila webové stránky, kde najdete různé informace: www.bavlnkuju.cz.

Objednávat mohou zájemci i přes E-mail: bavlnkuju@seznam.cz
V plánu mám i založení Etsy.

Zdroj: Linda Bubelová

Chtěla byste našim čtenářům říct ještě něco, o čem jsme se nezmínili?

Jen bych ráda na závěr uvedla, že i když to tak někdy nevypadá a myslíte, si že není možné si splnit své sny, tak ano, jde to. Sama jsem si tím prošla a vím, co to je, když člověk neví, co chce v životě dělat a tápe. Uvědomila jsem si, že stačí jen začít, udělat ten první krok, nebát se, že to nevyjde nebo co si ostatní budou myslet. Opravdu je to jen a jen na Vás. Víte, jak se to říká ? ,, Dělej to, co bys dělal zadarmo a postav na tom svoje podnikání. ’’

Zdroj: Linda Bubelová
Zdroj: Linda Bubelová