ROZHOVOR: Potěší děti i dospělé

Rádi bychom Vám poděkovali, že se s námi i nadále dělíte o výsledky své tvorby. Proto jsme se rozhodli podpořit vaše tvůrčí úsilí i jinak, než jen zveřejněním na Facebooku. Některé z Vás jsme požádali o krátký rozhovor, aby se i naši čtenáři mohli v tomto uměleckém směru trochu inspirovat.

Pokud byste chtěli potěšit a obdarovat své děti či vnoučata, Irena Tiefenbachová se věnuje výrobě různých odlitků k domalování. Pomůže vám také, když chcete udělat radost sebe a oživit svůj interiér, nebo třeba šatník příjemnými dekorativními vonnými vosky. Každý její kousek je originál.

Další skvělé inspirace na recepty a tvoření do Vaší domácnosti naleznete na naší facebookové stránce Prima Inspirace.

Zdroj: Irena Tiefenbachová

Na začátek Vás poprosím, aby jste se nám představila.

Jmenuji se Irena Tiefenbachová a žiji se svými dětmi, partnerem a rodiči v malé vesničce na Hané.

Představíte nám Vaší tvorbu?

Vyrábím odlitky k domalování pro děti. Kromě odlitků mě v současné době nadchla výroba dekorativních vonných vosků k provonění interiéru nebo šatníku.

Zdroj: Irena Tiefenbachová

Kdy jste začala vyrábět odlitky k domalování?

Kdybych měla upřesnit dobu, kdy jsem s vyráběním začala, musela bych se vrátit o pár let zpátky. Tehdy byly moje dvě děti v období, kdy jsme neustále něco tvořili a bavilo to nejen moje děti, ale i mě samotnou. Svými výtvory následně obdarovaly rodinu a blízké, takže radost byla na všech stranách. S tou současnou výrobou, konkrétně odlitků k domalování, jsem začala až v loňském roce na podzim.

Zdroj: Irena Tiefenbachová

Jak probíhá výroba odlitků a co je k ní potřeba?

Samotnou výrobu odlitků zvládne úplně každý. Jedná se o jednoduchý postup, kdy si připravíte materiál k odlévání, nalijete do forem a následně vyklopíte a necháte doschnout. Důležité je vybrat vhodný materiál a pěknou formu. K domalování lze použít fixy, temperové a akrylové barvy.

Zdroj: Irena Tiefenbachová

Je to vaše práce nebo záliba?

Práci na plný úvazek mám jinou. Spíše bych to definovala jako „koníček se spoustou práce“.

Kolik času denně věnujete výrobě?

To nelze jednoduše říct. Záleží na množství objednávek a ročním období. Například teď, před Velikonocemi, se výrobě odlitků a přípravě zásilek věnuji každý den, včetně víkendů. Časově vše musím skloubit se školními povinnostmi mých dětí, rodinným životem a domácností. Nicméně mám dva malé a jednoho velkého pomocníka, tak nám jde práce od ruky.

Zdroj: Irena Tiefenbachová

Kdy jste začala vyrábět vonné vosky?

První vonné vosky jsem zkusila vyrobit teprve před nedávnem. Na těchto výrobcích se mi líbí, že každý kousek je originál, člověk se může realizovat a popustit uzdu své fantazii. Ať už s výběrem vůní, nebo s dozdobením. Každý vosk je jiný a to mě baví.

ROZHOVOR:
Zdroj: Irena Tiefenbachová

Jak se vonné vosky vyrábějí a co je k tomu potřeba?

Vonné vosky vyrábím ze 100% čistých přírodních sójových vosků. Líbí se mi, že jsou ekologické. Neobsahují žádné toxické látky, jak je tomu například u parafínových vosků. Ty se často používají při výrobě svíček nebo vosků společně s palmovými vosky, protože se jedná o levnější alternativu. K dozdobení používám sušené přírodniny. Vosky následně opatřím kovovou průchodkou, provázkem k zavěšení a dárkově zabalím. Samotná vůně vosku časem ztrácí na intenzitě, lze jej poté využít k dalšímu provonění interiéru v aromalampě.

Zdroj: Irena Tiefenbachová

Tvoříte sama, nebo vám někdo pomáhá?

S výrobou mi pomáhá moje rodina, za což jsem jim nesmírně vděčná.

Čím se inspirujete?

Inspiruji se u svých dětí, v přírodě a na internetu. U výroby odlitků mě musí zaujmout forma. O správném výběru mě poté přesvědčí moje děti, nebo zájem zákazníků. Vonné vosky dozdobuji sušenými květy, listy a plody. Spousta z nich pochází z naší zahrádky nebo sběru během procházek v přírodě.

Zdroj: Irena Tiefenbachová

Vyrábíte také odlitky a vonné vosky na přání – podle přání zákazníka?

Ano, nedávno jsem pro jednu milou zákaznici vyráběla větší množství malých vonných vosků jako pozornost pro její klienty. K výrobě na zakázku potřebuji znát představu zákazníka o vzhledu, velikosti a vůni. U odlitků je to limitující dostupností forem.

Máte do budoucnosti nějaké plány jak rozšířit svou tvorbu?

Tomuto nechávám volný průběh. V hlavě mám spoustu dalších nápadů.

ROZHOVOR:
Zdroj: Irena Tiefenbachová

Kde se dají Vaše výrobky zakoupit?

Nabídku našich výrobků najdete na FB stránce: facebook.com/Made with Love, kde je možné odlitky a voňky i objednat. Objednávat mohou zájemci i přes E-mail: itiefenbachova@seznam.cz.

Chtěla byste naším čtenářům povědět ještě něco?

Chtěla bych čtenářům vzkázat, aby se nebáli realizovat své nápady, ikdyž mají pocit, že je to maličkost, nebo hloupost, která nikoho nezaujme. Moje výroba byla na počátku „jen“ příjemně stráveným časem s mými dětmi. Jsem ráda, že dnes už se z našich výrobků mohou těšit také jiné děti.

ROZHOVOR: Potěší děti i dospělé
Zdroj: Irena Tiefenbachová