Připravte si ty nejkrupavější taštičky z chleba, které uvnitř skrývají neodolatelnou směs z tuňáka, kukuřice a sýra. Ideální jako působivý snack na večírek, rychlý oběd nebo jen tak pro potěšení chuťových pohárků. Jednoduchá příprava a výjimečný výsledek z těchto taštiček dělají perfektní volbu pro každou příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Taštičky z chleba plněné lahodnou směsí z tuňáka a kukuřice a sýrem
Co budeme potřebovat:
Náplň:
- 1-2 velké brambory + voda + sůl
- 1 lžíce smetanový sýr
- svazek čerstvé petrželky
- 1 plechovka tuňáka
- 1 vejce na tvrdo
- zelené olivy – podle chuti
- nakládané okurky – podle chuti
- 2-3 lžíce konzervované kukuřice
Ostatní:
- 30 velkých krajíců toastového chléba
- 1 vejce + sůl + 1/2 lžičky červená mletá paprika – na potíraní
- 1 lžíce mouky + trochu vody – na potíraní/impregnace
- strouhaný sýr – na posypání
Na zdobení:
- čerstvě nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Náplň: Očistěte brambory, nakrájejte je na kostky, vložte do hrnce, zalijte vodou a osolte – vařte na mírném ohni do změknutí.
2. Po uvaření sceďte a přendejte do mísy, kde je osolte a rozmačkejte na kaši. Přidejte k nim smetanový sýr – promíchejte. Dále přidejte svazek čerstvě nasekané petrželky, přidejte plechovku tuňáka, nakrájené vejce na tvrdo, zelené olivy, nakládané okurky a přimíchejte ještě konzervovanou kukuřici – pořádně promíchejte, aby se všechny ingredience spojili.
3. Následně rozválejte pomocí válečka velký toastový krajíc chleba a pomocí kruhové formy vytvarujte kruh, kde na jednu polovinu naneste náplň, pak potřete okraje moukou smíchanou s vodou a slepte prsty – postup opakujte při každým jedním chlebe.
4. Potom je položte na plech vyložený pergamenem, potřete je vyšlehaným vejcem smíchaným se solí, červenou mletou sladkou paprikou a posypejte je strouhaným sýrem.
5. Pečte je v předehřáté troubě 15 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
6. Na závěr je ozdobte-posypejte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte je s láskou a radostí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!