Vyzkoušejte letos tyto kokosové dortíčky, které Vás naprosto dostanou

Toto tradiční cukroví je oblíbené již několik desetiletí. Recept byl pečlivě vyladěn, aby se dosáhlo dokonalého výsledku. Tyto dortíčky mají nezaměnitelnou chuť díky škvařenému sádlu a jsou ideální pro sváteční období, ale i během roku.

Zdroj: Janinka Rebel Kutilka

Ingredience:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 120 g másla
  • 100 g škvařeného sádla
  • 100 g cukru moučky
  • 100 g strouhaného kokosu

Krém:

  • 250 g velmi změklého másla
  • 3 celá vejce
  • 6 lžic cukru krupice

Dekorace:

  • Čokoláda (množství podle potřeby)
  • Kokos na posypání

Linecké měsíčky z bílého jogurtu a bez vajec – recept na vánoční cukroví


Postup:

1) Příprava těsta: Sjednoťte všechny ingredience a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš křehké, důkladně ho vypracujte a nechte odpočinout.

2) Vyválejte těsto mezi igelitovými sáčky na tloušťku asi 4 mm. Vykrajujte kolečka podle vaší preferované velikosti.

3) Pečte při 180°C maximálně 6 minut, dokud nebudou mírně růžové.

4) Příprava krému: Vejce, cukr krupice a máslo šlehejte nad parní lázní po dobu asi 10 minut do vzniku husté pěny. Sundejte z páry a pokračujte ve šlehání dalších 5 minut, dokud směs nevychladne. Postupně do ní zašlehávejte změklé máslo. Pokud se krém zdá být nesjednocený, umístěte ho na chvíli nad páru a šlehejte, dokud není opět hladký.

5) Montáž dortíčků: Spojte tři kolečka těsta náplní. Namažte boky krémem a obalte je v kokosu. Na vrch dortíčku můžete dát čokoládu a po chvilce ji posypat kokosem.

6) Dortíčky uložte do chladu. Než je budete konzumovat, vyndejte je z ledničky a nechte 20 minut odpočívat při pokojové teplotě, aby měly ideální chuť.


Tip od autora:

Recept je osvědčený po dobu více než 30 let. Aby vám dortíčky opravdu chutnaly, doporučuje se dodržet instrukce a vychutnat si je při správné teplotě.