Představujeme vám recept na slaninově-sýrové housky, které se stanou hvězdou vašeho stolu. Tyto housky jsou příkladem vynikajícího pečiva z nejlepšího kynutého těsta, které jsem kdy připravovala. S kombinací anglické slaniny, sušené šunky a tvrdého sýra vytvoříte neodolatelné pečivo, ideální k snídani, svačině nebo jako doplněk k polévce či salátu.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 1/2 kg hladké mouky
- 2 ks vejce
- 1,5 dl oleje
- Lžička soli
- 2,5 dl mléka
- Kostka droždí nebo 10 g sušeného
- Lžička cukru
K dokončení:
- 200 g anglické slaniny
- 100 g sušené šunky
- 150 g tvrdého sýra
Jak budeme postupovat:
1) Příprava kvásku: Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a trochu mouky, lehce zamíchejte a nechte vzejít kvásek.
2) Příprava těsta: K vzejitému kvásku přidejte ostatní suroviny na těsto a zpracujte do hladké konzistence. Těsto posypte moukou a nechte asi hodinu kynout.
3) Tvarování housek: Vykynuté těsto rozdělte na 10 dílů, každý díl rozdělte na 3 části a z každé uválejte úzké válečky. Každý váleček obalte páskem slaniny a spleťte do housky.
4) Dokončení: Housky položte na plech vyložený pečicím papírem, posypte kostičkami nakrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem. Nechte ještě 10 minut kynout.
5) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova.
Domácí pizza líné ženy: Žádné hnětení, těsto stačí nalít, obložit a dát péct
Závěr
Tyto slaninově-sýrové housky jsou důkazem, že s několika kvalitními ingrediencemi a trochou lásky můžete vytvořit pečivo, které ohromí všechny vaše blízké. Užijte si jejich šťavnatou chuť a nadýchanou texturu. Přejeme vám dobrou chuť!