Rychlé slaninovo-sýrové housky se snadnou přípravou

Představujeme vám recept na slaninově-sýrové housky, které se stanou hvězdou vašeho stolu. Tyto housky jsou příkladem vynikajícího pečiva z nejlepšího kynutého těsta, které jsem kdy připravovala. S kombinací anglické slaniny, sušené šunky a tvrdého sýra vytvoříte neodolatelné pečivo, ideální k snídani, svačině nebo jako doplněk k polévce či salátu.

Zdroj: youtube/ Smaczny.tv

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 1/2 kg hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 1,5 dl oleje
  • Lžička soli
  • 2,5 dl mléka
  • Kostka droždí nebo 10 g sušeného
  • Lžička cukru

K dokončení:

  • 200 g anglické slaniny
  • 100 g sušené šunky
  • 150 g tvrdého sýra

Jak budeme postupovat:

1) Příprava kvásku: Do vlažného mléka rozdrobte droždí, přidejte cukr a trochu mouky, lehce zamíchejte a nechte vzejít kvásek.

2) Příprava těsta: K vzejitému kvásku přidejte ostatní suroviny na těsto a zpracujte do hladké konzistence. Těsto posypte moukou a nechte asi hodinu kynout.

3) Tvarování housek: Vykynuté těsto rozdělte na 10 dílů, každý díl rozdělte na 3 části a z každé uválejte úzké válečky. Každý váleček obalte páskem slaniny a spleťte do housky.

4) Dokončení: Housky položte na plech vyložený pečicím papírem, posypte kostičkami nakrájenou šunkou a nastrouhaným sýrem. Nechte ještě 10 minut kynout.

5) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova.

Domácí pizza líné ženy: Žádné hnětení, těsto stačí nalít, obložit a dát péct

Závěr

Tyto slaninově-sýrové housky jsou důkazem, že s několika kvalitními ingrediencemi a trochou lásky můžete vytvořit pečivo, které ohromí všechny vaše blízké. Užijte si jejich šťavnatou chuť a nadýchanou texturu. Přejeme vám dobrou chuť!