Ponořte se do světa netradičních chutí s naším rychlým kuřecím “gulášem”, který překvapí kombinací brambor, hub a fazolek na červeném víně. Ať už potřebujete rychlý oběd pro rodinu nebo chcete oživit večerní stolování, tento “guláš” je dokonalým řešením pro každou příležitost.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Rychlý kuřecí “guláš” s bramborami, houbami a fazolkami na červeném víně
Co budeme potřebovat:
- Kuřecí maso bez kosti 1 kg (prsa)
- Brambory 350 g
- Houby 300 g
- Zelené fazolky 150 g
- Cibule 1 ks
- Papriky 2 ks
- Mrkev 3 ks
- Červené víno 350 ml
- Mouka 50 g
- Hovězí vývar 800 ml
- Rajčata (z konzervy) 400 g
- Slunečnicový olej 3 lžíce
- Slanina 250 g
- Česnek 4-5 stroužků
- Bobkové listy 2 ks
- Petrželová nať
- Oregano
- Sůl a pepř
Jak budeme postupovat:
1. V hrnci rozehřejte 3 lžíce oleje. Přidejte slaninu a opečte ji.
2. Poté přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky. Maso nekrájejte na příliš malé kousky, protože se bude trhat. Osolte a opepřete.
3. Kuře dobře promíchejte a opečte.
4. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Několikrát promíchejte.
5. Přidejte papriku a mrkev. Několikrát promíchejte.
6. Přidejte víno.
7. Poté přidejte mouku a zamíchejte.
8. Přidejte dříve ohřátý hovězí vývar.
9. Přidejte rajčata, oregano, sůl a pepř, bobkové listy a brambory.
10. Několikrát zamíchejte a poté vařte asi 30 minut s přiklopenou pokličkou.
11. Poté přidejte zelené fazolky a houby nakrájené na větší kousky.
12. Dusíme dalších 15-20 minut s přiklopenou pokličkou. Když je hotovo, vypněte oheň.
13. Promíchejte a ochutnejte. V případě potřeby přidejte sůl nebo jiné koření.
14. Do pokrmu přidejte čerstvě nasekanou petrželku.
Hotovo! Dobrou chuť!