Netradiční rychlý kuřecí “guláš” s bramborami, houbami a fazolkami na červeném víně

Ponořte se do světa netradičních chutí s naším rychlým kuřecím “gulášem”, který překvapí kombinací brambor, hub a fazolek na červeném víně. Ať už potřebujete rychlý oběd pro rodinu nebo chcete oživit večerní stolování, tento “guláš” je dokonalým řešením pro každou příležitost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Netradiční rychlý kuřecí "guláš" s bramborami, houbami a fazolkami na červeném víně

Rychlý kuřecí “guláš” s bramborami, houbami a fazolkami na červeném víně

Co budeme potřebovat:

  • Kuřecí maso bez kosti 1 kg (prsa)
  • Brambory 350 g
  • Houby 300 g
  • Zelené fazolky 150 g
  • Cibule 1 ks
  • Papriky 2 ks
  • Mrkev 3 ks
  • Červené víno 350 ml
  • Mouka 50 g
  • Hovězí vývar 800 ml
  • Rajčata (z konzervy) 400 g
  • Slunečnicový olej 3 lžíce
  • Slanina 250 g
  • Česnek 4-5 stroužků
  • Bobkové listy 2 ks
  • Petrželová nať
  • Oregano
  • Sůl a pepř

Jak budeme postupovat:

1. V hrnci rozehřejte 3 lžíce oleje. Přidejte slaninu a opečte ji.

2. Poté přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky. Maso nekrájejte na příliš malé kousky, protože se bude trhat. Osolte a opepřete.

3. Kuře dobře promíchejte a opečte.

4. Přidejte nadrobno nakrájený česnek a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Několikrát promíchejte.

5. Přidejte papriku a mrkev. Několikrát promíchejte.

6. Přidejte víno.

7. Poté přidejte mouku a zamíchejte.

8. Přidejte dříve ohřátý hovězí vývar.

9. Přidejte rajčata, oregano, sůl a pepř, bobkové listy a brambory.

10. Několikrát zamíchejte a poté vařte asi 30 minut s přiklopenou pokličkou.

11. Poté přidejte zelené fazolky a houby nakrájené na větší kousky.

12. Dusíme dalších 15-20 minut s přiklopenou pokličkou. Když je hotovo, vypněte oheň.

13. Promíchejte a ochutnejte. V případě potřeby přidejte sůl nebo jiné koření.

14. Do pokrmu přidejte čerstvě nasekanou petrželku.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: