Smažená kuřecí stehna na vínové omáčce s houbami

Smažená kuřecí stehna na vínové omáčce s houbami jsou ideální volbou pro každého, kdo si chce pochutnat na bohaté kombinaci šťavnatého masa a aromatické omáčky. Tento jednoduchý, avšak sofistikovaný recept slibuje nezapomenutelný kulinářský zážitek, ať už pro rodinný oběd či večerní setkání s přáteli.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Smažená kuřecí stehna na vínové omáčce s houbami

Co budeme potřebovat:

  • Kuřecí stehna a křídla 1,3 kg
  • Žampiony 700 g
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 6-7 stroužků
  • Olej 50 ml
  • Loupaná rajčata 250 g
  • Bílé víno 150 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián
  • Čerstvá petržel

Jak budeme postupovat:

1. Kuře důkladně omyjte a očistěte. Nakrájejte a naporcujte stehna.

2. Kuřecí stehna a křídla nakrájená na malé kousky vložte do mísy. Přidejte 2-3 lžíce oleje, sůl a mletý pepř.

3. Rukama dobře promněte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo po mase.

4. Vložte maso na pánev a přidejte další 2-3 lžíce slunečnicového oleje.

5. Smažte dobře ze všech stran 15-20 minut nebo dokud se nevytvoří zlatavá kůrčička.

6. Osmažené maso vyjměte z pánve a dejte stranou. Olej, ve kterém se kuře smažilo, přelijte do čisté hluboké pánve. Do pánve přidejte 2 cibule nakrájené na plátky a 6-7 stroužků jemně nasekaného česneku.

7. Cibuli osmahněte do měkka.

8. Přidejte na plátky nakrájené houby a vařte na středním až vysokém plameni, dokud se neodpaří většina vody, kterou houby zanechaly.

9. Přidejte 150 ml bílého vína.

10. Promíchejte a počkejte 2-3 minuty, dokud se alkohol neodpaří.

11. Přidejte oloupaná rajčata nakrájená na malé kousky. Přidejte sušený tymián, sůl a mletý pepř podle chuti.

12. Promíchejte a navrch přidejte opečené maso.

13. Přikryjte pokličkou a vařte 25-30 minut. Vypněte oheň a přidejte čerstvou petrželku.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: