Jablkový dezert s krémem z lístkového těsta

Tento recept na jablkový dezert s krémem přináší sladkou tečku každého jídla. V kombinaci s lístkovým těstem a jablečnou náplní se jedná o klasiku, která nikdy nezklame. Krém dodává dezertu bohatost a jemnost, zatímco skořicový cukr a jablka vytvářejí nezapomenutelnou chuť.

Zdroj: Jana Oravcova

Co budeme potřebovat

  • 2 balení listového těsta
  • 5 nastrouhaných jablek
  • Skořicový cukr (podle chuti)
  • 2 balíčky piškotů
  • 3 dl mléka (pro krém)
  • Trochu cukru (pro krém)
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 g jemného tvarohu ve vaničce (hrudkovitý)
  • 1 vajíčko (na potření)
  • Rostlinný olej (na vymazání pekáče)

Jak budeme postupovat:

1) Příprava pekáče: Pekáč lehce naolejujte a rozválejte na něm jednu placku listového těsta.

2) Vrstva jablek: Na těsto rovnoměrně rozprostřete nastrouhaná jablka. Posypte skořicovým cukrem.

3) Piškoty: Na jablka pokládejte vrstvu piškotů.

4) Příprava krému: V mléce s trochou cukru a vanilkovými cukry uvařte krém. Odstavte z ohně a vmíchejte tvaroh.

5) Aplikace krému: Hotový krém rovnoměrně rozetřete na vrstvu piškotů.

6) Další vrstva těsta: Zakryjte vrstvu krému druhou plackou listového těsta, kterou jste předtím rozváleli. Těsto propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vajíčkem.

7) Pečení: Dezert pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia po dobu 20 až 25 minut, než se povrch krásně zezlátne.

Péřový koláč z bílého jogurtu – jemný jako vatička: Fantastický piškot zcela bez mouky

Závěr

Jablkový dezert s krémem z lístkového těsta je skvělou volbou pro každého, kdo hledá rychlý a přitom výjimečný dezert. Lístkové těsto dodává dezertu křupavost, zatímco jablečná a tvarohová náplň zajišťuje bohatou chuť. Užijte si tento sladký zážitek.