Bezkonkurenční mřížkovník: Úžasný k snídani, nebo jako pamlsek ke kávičce!

Bezkonkurenční mřížkovník je dokonalým doplňkem k ranní kávě nebo jako pamlsek k odpolednímu čaji. Tento koláč, oblíbený u dětí i dospělých, vyniká svou kombinací jemného těsta, tvarohové nádivky a vaší oblíbené marmelády. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to.

Zdroj: PAZANDA AISHA

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 2 vejce
  • 250 g másla
  • 4 PL zakysané smetany nebo domácího jogurtu
  • 1 šálek krupicového cukru (objem šálku 200 ml)
  • 3 a půl šálku hladké mouky (objem šálku 250 ml)
  • 18 g prášku do pečiva

Na nádivku:

  • 500 g tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 PL škrobu
  • 1/2 PL moučkového cukru
  • Jakýkoli oblíbený džem

Další:

  • 1 vajíčko k potření

Připravte si dokonalé míša řezy, které si zamilují děti i dospělý

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Ve větší míse vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu a promíchejte. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujte hladké těsto. Nechte těsto chvíli odpočívat.

2) Tvarování základu: Těsto rozdělte na dvě části. Jednu vyválejte a přendejte na plech vyložený pečícím papírem.

3) Příprava nádivky: Tvaroh promíchejte s vejcem, škrobem a moučkovým cukrem do hladka.

4) Vrstvení koláče: Na vyválené těsto na plechu navrstvěte tvarohovou nádivku a potřete džemem. Z druhé části těsta vyválejte a nařežte pásky, kterými vytvoříte na koláči mřížku. Případně ozdobte vykrojenými hvězdičkami.

5) Pečení: Před pečením koláč potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–35 minut, dokud není koláč zlatavý.

6) Dokončení: Nechte koláč vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

VIDEO RECEPT:

Závěr

Mřížkovník je vynikající volbou pro každou příležitost, ať už jako sladký start do nového dne nebo jako lahůdka k odpolednímu odpočinku. Užijte si tento jednoduchý, ale efektní recept, kterým si získáte srdce všech milovníků sladkého.