Péřový koláč z bílého jogurtu – jemný jako vatička: Fantastický piškot zcela bez mouky

Představujeme vám recept na neuvěřitelně jemný péřový koláč z bílého jogurtu, který je tak lehký a nadýchaný, že se doslova rozpadá na jazyku. Tento koláč je připraven bez mouky, což mu dodává jedinečnou konzistenci a dělá z něj perfektní volbu pro ty, kdo hledají lehčí variantu tradičních dezertů.

Zdroj: video.cookist.com

Co budeme potřebovat:

  • 4 vejce
  • 70 g krupicového cukru
  • 350 g řeckého jogurtu bez cukru
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • Citronová kůra
  • 1 lžička vanilkové esence
  • Forma o průměru 21 cm

Jak budeme postupovat:

1) Příprava surovin: Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky.

2) Vyšlehání žloutků: Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do pěny.

3) Přidání jogurtu a aromat: Do žloutkové směsi vmícháme řecký jogurt, citronovou kůru a vanilkovou esenci. Směs prošleháme do hladka.

4) Zahuštění směsi: Do směsi přidáme kukuřičný škrob smíchaný s práškem do pečiva a opět prošleháme, aby byla směs jednotná.

5) Vyšlehání bílků: Bílky vyšleháme na tuhý sníh a postupně je ručně vmícháme do žloutkové směsi, abychom zachovali nadýchanou konzistenci těsta.

6) Pečení: Těsto vlijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů po dobu 30 minut.

7) Dokončení a podávání: Hotový koláč necháme vychladnout a můžeme podávat.

Úžasná hrnková Margot bábovka pobláznila celou naší rodinu

Závěr

Tento péřový koláč z bílého jogurtu je důkazem, že i bez použití mouky lze vytvořit úžasně chutný a jemný dezert. Jeho lehká a vzdušná textura společně s jemnými aromaty citronu a vanilky přináší nezapomenutelný gastronomický zážitek. Užijte si každé sousto tohoto výjimečného koláče.