Chutný těstovinový salát se zakysanou smetanou a šunkou – za 15 minut: Ideální sytá večeře s bleskovou přípravou!

Pokud potřebujete rychle připravit sytou večeři a zároveň nechcete trávit dlouhé hodiny v kuchyni, tento těstovinový salát je pro vás ideální volbou. Kombinuje oblíbené ingredience jako šunku, sýr a ananas s krémovou omáčkou ze zakysané smetany a majonézy, čímž vzniká chutný a osvěžující pokrm, který si zamiluje celá rodina.

Co budeme potřebovat:

  • Těstoviny kolínka
  • 1 plechovku ananasu, scezeného ze šťávy
  • 200 g šunky
  • 200 g tvrdého sýra
  • 400 g zakysané smetany
  • 200 g majonézy

Jak budeme postupovat:

1) Vaření těstovin: Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte a nechte vychladnout.

2) Příprava ingrediencí: Mezitím si ananas, šunku a sýr nakrájejte na malé kousky pro snazší kombinaci s ostatními surovinami.

3) Příprava omáčky: Zakysanou smetanu promíchejte s majonézou, dokud nevznikne hladká směs.

4) Smíchání salátu: Ve větší misce smíchejte vychladlé těstoviny s omáčkou. Následně do nich vmíchejte připravený ananas, šunku a sýr, dokud nejsou rovnoměrně rozděleny.

5) Podávání: Těstovinový salát podávejte ihned nebo jej nechte chvíli odpočinout v chladničce, aby si chutě lépe propojily.

Minutkové kuřecí kousky na česneku a zakysané smetaně: Bleskový oběd s výbornou chutí

Závěr

Tento těstovinový salát se zakysanou smetanou a šunkou je perfektním řešením pro každého, kdo hledá rychlou a chutnou večeři. Je ideální nejen jako hlavní chod, ale i jako součást pikniku nebo jako oběd do práce. Užijte si tuto snadnou a výživnou večeři bez zbytečného stresu a nádobí.