Nepečený smetanový dezert s ovocnou směsí

Tento nepečený smetanový dezert s ovocnou směsí je osvěžujícím způsobem, jak zakončit váš jídelní zážitek. Jeho krémová textura a sladká chuť se skvěle doplňují s ovocem, čímž vytvářejí dokonalý dezert pro každou příležitost. Připravte se na lahodnou chuťovou explozi!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Nepečený smetanový dezert s ovocnou směsí

Co budeme potřebovat:
  • Jahody 200 g
  • Banány 150 g
  • Kiwi 150 g
  • Broskve 150 g
  • Čerstvá smetana 800 g
  • Práškový cukr 180 g
  • Želatina 20 g nebo 12 listů
  • Vanilková esence

Jak budeme postupovat:

1. Ovoce omyjte a oloupejte: 200 g jahod, 150 g banánů, 150 g kiwi, 150 g broskví. Nakrájejte na kostičky. Několik celých plátků si nechte na ozdobu.

2. Připravte si 20 g želatiny podle návodu na obalu.

3. V hrnci hydratujte 12 želatinových plátků 7-8 minut ve 150 ml vody.

4. Hrnec s hydratovanou želatinou postavte na mírný oheň.

5. Míchejte, dokud se želatina zcela nerozpustí.

6. Odstavte hrnec z ohně. Nechte několik minut vychladnout.

7. Přidejte 800 g čerstvé smetany, 180 g moučkového cukru a vanilkovou esenci.

8. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.

9. Formu na pečení (30 × 15 cm) vyložte pečicím papírem.

10. Nejprve vytvořte na dně formy ozdobu z ovoce.

11. Ozdobu pokryjte několika lžícemi krému.

12. Ovoce střídavě pokládejte na krém.

13. Dejte přes noc do chladničky.

14. Po vychladnutí a ztuhnutí dezert vyklopte na talíř.

15. Odstraňte fólii a nakrájejte na požadované plátky.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: