Zapečené celé brambory s brokolicí a sýrem – jednoduchá večeře netradičním způsobem

Zapečené celé brambory s brokolicí a sýrem představují lahodnou večeři, kterou si oblíbí celá rodina. Tento netradiční způsob přípravy brambor a brokolice vám umožní vychutnat si plnou chuť těchto ingrediencí. Připravte se na skvělý gastronomický zážitek a následujte náš jednoduchý recept k dokonalému pokrmu!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Zapečené celé brambory s brokolicí a sýrem

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg brambor
  • Brokolice 500 g
  • Mléko 200 ml
  • Vejce 2 ks
  • Strouhaný sýr 400 g
  • Sůl a pepř
  • Strouhanka 30 g
  • Máslo na vyložení plechu

Jak budeme postupovat:

1. Umyjte a oloupejte 1 kg brambor.

2. Brambory nakrájejte na poloviny.

3. Vložte brambory do hrnce a zalijte je vodou.

4. Přidejte 1 lžíci soli.

5. Brambory vařte 10 minut.

6. Mezitím nakrájejte 500 g brokolice na malé kousky.

7. Po uplynutí 10 minut vyjměte brambory z hrnce pomocí cedníku.

8. Odložte stranou, dokud nebudou připraveny k použití.

9. Do stejné vody, ve které se vařily brambory, dejte na 4 minuty vařit kousky brokolice.

10. Brokolici vyjměte z hrnce, sceďte a dejte stranou, dokud nebude připravena k použití.

11. Do mísy dejte 2 vejce spolu s 200 ml mléka, solí a pepřem.

12. Promíchejte, aby se spojila. Odstavte stranou.

13. Vymažte žáruvzdornou misku máslem.

14. Po celé ploše žáruvzdorné misky rozprostřete vrstvu vařených brambor, přičemž použijte poloviční množství.

15. Na ni rovnoměrně rozprostřete kousky brokolice.

16. Brokolici posypte 200 g strouhaného sýra.

17. Navrch dejte vrstvu druhé poloviny vařených brambor.

18. Brambory zalijte směsí vajec a mléka.

19. Brambory posypte 30 g strouhanky.

20. Poté přidejte dalších 200 g strouhaného sýra.

21. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

22. Brambory vložte do trouby na 50 až 60 minut při 180 stupních Celsia.

23. Když jsou hotové, vyjměte pokrm z trouby.

24. Zapečené brambory s brokolicí podávejte teplé.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: