Připravte si vynikající ořechový korpus s tvarohovým krémem

Opět je před námi krásný víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na vynikající ořechový korpus s tvarohovým krémem si určitě zamilujete a budete ho dělat častěji! Se šálkem skvělé kávy nebo horkého čaje si budete připadat jako na obláčku.

Zdroj: przyslijprzepis.pl

Vynikající ořechový korpus s tvarohovým krémem

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Těsto:

  • 6 vaječné bílky
  • 1/2 šálky cukru
  • 6 žloutky
  • 2 lžíce bramborová mouka
  • 2 lžičky prášek do pečiva
  • 200 g mleté nebo nadrobno nasekané ořechy

Krém:

  • 2 smetanové nebo vanilkové pudinky bez cukru -(každý 40 g)
  • 250 ml sklenice mléka
  • 200 g másla
  • 3/4 šálku cukru
  • 1 kg tvarohu
  • 3 vejce

Na zdobení – na závěr:

  • 50 g másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce moučkový cukr
  • 100 g vlašské ořechy

Pusinky:

  • 1,5 lžíce želatiny + vroucí voda
  • 500 l smetany 30 % nebo 36 %
  • 4 lžíce moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Bílky v míse ušlehejte do tuhých špiček a za stálého míchání přisypejte cukr a přidejte žloutky – chvíli míchejte, pak nasypejte mouku, prášek do pečiva a přimíchejte jemně mleté nebo nadrobno nasekané ořechy – opatrně míchejte, dokud se nespojí.

2. Následně těsto přendejte na plech vyložený pergamenem a pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C, použijte horní-spodní ohřev bez konvekce. Po upečení nechejte vychladnout a překrojte na 2 stejné díly.

3. Krém: V misce smíchejte smetanové pudinky a přilijte mléko – promíchejte. Do hrnce na sporáku dejte máslo a přisypte cukr – na mírném ohni mírně zahřívejte, když se rozpustí a spojí poté přidejte tvaroh – důkladně promíchejte metličkou a rozklepněte vejce – míchejte, dokud se nespojí se směsí. Zvyšte teplotu a přimíchejte pudinky rozpuštěné v mléce – vařte do zhoustnutí a míchejte do krému.

4. Horký krém nalijte na upečené těsto a přikryjte druhým dílem těsta – nechejte vychladnout.

5. Na zdobení – na závěr: Na pánve jsi dejte máslo, přilijte med a přisypejte moučkový cukr – zahřejte a přimíchejte nasekané ořechy – opražte, odkud nezezlátnou a pak nechejte vychladnout a vychladlé ořechy rozemelte.

6. Pusinky: V misce rozpusťte želatinu s vroucí vodou – promíchejte a nechejte vychladnout, poté smíchejte smetanu 30 % nebo 36 % s moučkovým cukrem – důkladně vyšlehejte a přilijte rozpuštěnou želatinu – promíchejte a naneste na vychladlý koláč, uhlaďte a posypejte ořechy.

7. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: