Pokud máte chuť na něco sladkého, rychlého a naprosto lahodného, jste na správném místě! Náš recept na nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem a ořechově-čokoládovou polevou vám umožní si vychutnat dokonalou kombinaci chutí. Tak proč to nezkusit hned teď?
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečený sušenkový dezert s vanilkovým krémem a ořechově-čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 450 g kakaové sušenky
Krém:
- 70 g cukru
- 75 g potravinárský škrob
- 2 vejce
- 750 ml mléka
- vanilková esence – podle chuti
Poleva:
- 200 g čokoláda
- 150 ml tekutá smetana
- 100 g arašídy
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Do obdélníkové mísy pokládejte pěkně vedle sebe první vrstvu kakaových sušenek.
2. Krém: Do misky nasypejte cukr a přisypejte potravinářský škrob – promíchejte metličkou, dále rozklepněte vejce – metličkou dobře promíchejte, přilijte mléko a přidejte trochu vanilkové esence – znovu promíchejte.
3. Hrnec postavte na mírný oheň a za stálého míchání metličkou míchejte, dokud směs nezhoustne do krému.
4. Po uvaření hrnec odstavte z ohně a 1/3 krému nalijte na sušenky, rovnoměrně rozetřete-uhlaďte a pokládejte další vrstvu sušenek – postup opakujte a zakryjte krémem.
5. Poleva: V míse smíchejte kousky čokolády s horkou smetanou – dobře promíchejte stěrkou a vmíchejte nasekané arašídy – promíchejte.
6. Výslednou polevou přelijte krém v míse se sušenkami, kterou pěkně rozetřete a uhlaďte.
7. Dort s vanilkovým krémem uložte do lednice na několik hodin, ale nejlépe přes noc.
8. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.