Připravte se na gastronomický zážitek s vrstvenými Kubánskými řezy! Tento luxusní dezert spojuje bohaté chutě kakaového piškotu, nutellového krému, sušenek a švestkového džemu. Vrstvení těchto komponent s krémovou pěnou vytvoří dechberoucí dezert, který potěší každého milovníka sladkého.
Co budeme potřebovat:
Na kakaový piškot:
- 4 vejce
- 5 PL krystalového cukru
- 3/4 sklenice pšeničné dortové mouky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2,5 PL tmavého kakaa
Na krém:
- 1 l mléka
- 2 balení smetanového pudinku bez cukru (2 x 40 g)
- 1/2 sklenice krystalového cukru
- 1 PL hladké mouky
- 1 PL bramborové mouky (bramborového škrobu)
- 200 g másla
- 3 PL Nutelly
Na krémovou pěnu:
- 1,5 PL želatiny
- 125 ml vroucí vody
- 500 ml smetany ke šlehání
- 3 PL moučkového cukru
Navíc:
- cca 250 g světlých sušenek
- cca 250 g tmavých sušenek
- švestková povidla
- čokoláda na posypání
- instantní káva na namáčení
Postup přípravy:
1) Příprava pudinku: V hrnci smíchejte mléko, pudink, cukr, hladkou mouku a bramborovou mouku. Vařte, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladnout.
2) Piškotové těsto: Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte dotuha a během šlehání přidávejte cukr. Přidejte žloutky, mouku, prášek do pečiva a kakao. Těsto nalijte na plech s pečícím papírem a pečte asi 20 minut na 180°C.
3) Vrstvení: Vychladlý piškot pokapejte kávou. Na piškot nanesete vrstvu krému, poklaďte světlé sušenky, potřete džemem a naskládejte tmavé sušenky.
4) Krémová pěna: Želatinu rozpusťte ve vroucí vodě, smíchejte s vyšlehanou smetanou a moučkovým cukrem. Nanesete na sušenky a posypte strouhanou čokoládou.
5) Dokončení: Koláč nechte odležet v chladničce nejlépe přes noc.
PŘEHRAJTE SI CELÝ VIDEO NÁVOD:
Závěr:
Vrstvené Kubánské řezy představují špičku v oblasti dezertů. Svojí bohatou chutí a různorodými texturami okouzlí každého gurmána. Připravte tento dezert pro speciální příležitost nebo prostě jen tak, pro radost.