Vrstvené kubánské řezy: Nejlepší čokoládový dezert pod sluncem

Připravte se na gastronomický zážitek s vrstvenými Kubánskými řezy! Tento luxusní dezert spojuje bohaté chutě kakaového piškotu, nutellového krému, sušenek a švestkového džemu. Vrstvení těchto komponent s krémovou pěnou vytvoří dechberoucí dezert, který potěší každého milovníka sladkého.

Zdroj: smaki katriny

Co budeme potřebovat:

Na kakaový piškot:

  • 4 vejce
  • 5 PL krystalového cukru
  • 3/4 sklenice pšeničné dortové mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 2,5 PL tmavého kakaa

Na krém:

  • 1 l mléka
  • 2 balení smetanového pudinku bez cukru (2 x 40 g)
  • 1/2 sklenice krystalového cukru
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 PL bramborové mouky (bramborového škrobu)
  • 200 g másla
  • 3 PL Nutelly

Na krémovou pěnu:

  • 1,5 PL želatiny
  • 125 ml vroucí vody
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 3 PL moučkového cukru

Navíc:

  • cca 250 g světlých sušenek
  • cca 250 g tmavých sušenek
  • švestková povidla
  • čokoláda na posypání
  • instantní káva na namáčení

Postup přípravy:

1) Příprava pudinku: V hrnci smíchejte mléko, pudink, cukr, hladkou mouku a bramborovou mouku. Vařte, dokud směs nezhoustne. Nechte vychladnout.

2) Piškotové těsto: Oddělte bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte dotuha a během šlehání přidávejte cukr. Přidejte žloutky, mouku, prášek do pečiva a kakao. Těsto nalijte na plech s pečícím papírem a pečte asi 20 minut na 180°C.

3) Vrstvení: Vychladlý piškot pokapejte kávou. Na piškot nanesete vrstvu krému, poklaďte světlé sušenky, potřete džemem a naskládejte tmavé sušenky.

4) Krémová pěna: Želatinu rozpusťte ve vroucí vodě, smíchejte s vyšlehanou smetanou a moučkovým cukrem. Nanesete na sušenky a posypte strouhanou čokoládou.

5) Dokončení: Koláč nechte odležet v chladničce nejlépe přes noc.

PŘEHRAJTE SI CELÝ VIDEO NÁVOD:

Závěr:

Vrstvené Kubánské řezy představují špičku v oblasti dezertů. Svojí bohatou chutí a různorodými texturami okouzlí každého gurmána. Připravte tento dezert pro speciální příležitost nebo prostě jen tak, pro radost.