Konec týdne je za rohem a vy stále nevíte, co si dáte k obědu? Pak jste na správném místě! Dnes si připravíme recept na selskou bramborovou pánev s klobásou a sýrem! Příprava této dobroty vám nezabere příliš času a je velmi nenáročná. Takže neváhejte a pusťte se do přípravy této dobroty!
Selská bramborová pánev s klobásou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 kg brambor
- 2-3 lžíce olivový olej
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
Směs:
- 4 vejce
- 250 g nakrájený sýr
Ostatní:
- 200 g selská klobása
- 250 g strouhaný sýr
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky, pak je přendejte do mísy a pokapejte olivovým olejem. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a červenou mletou paprikou – dobře promíchejte, aby se koření s olejem vstřebalo.
2. Následně brambory rozprostřete na plech vyložený pergamenem
3. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 220 °C se zapnutým ventilátorem.
4. Když brambory pěkně zhnědnou, vyjměte plech z trouby a 1/2 brambor vložte na velkou pánev, pokapejte trochu oleje, poté přelijte vyšlehanými vejci a přidejte sýr nakrájený na kostičky.
5. Na pánvi s trochou oleje dobře osmahněte párky nakrájejte na kolečka – přimíchejte je do pánve s ostatním ingrediencím, pak zakryjte další vrstvou brambor a posypejte strouhaným sýrem – přikryjte pokličkou a nechejte 15 minut smažit/vařit na mírném ohni nebo dokud se sýr nerozpustí.
6. Podávejte horké a hlavně s velkou chutí a dobrým pocitem, jak se Vám to skvěle povedlo.