Medové srdce: Hrnkový čokoládový koláč, který si bez debaty zamilujete

“Medové srdce” je název pro tento neodolatelný čokoládový koláč, který je nejen snadno připravitelný, ale díky své šťavnatosti a osvěžující chuti si jej zamilujete na první kousnutí. Ideální pro sladké chvíle s rodinou nebo přáteli.

Zdroj: Domaći Recepti

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 2,5 sklenice (hrnku) hladké mouky
  • 1 PL kakaa
  • 10 g prášku do pečiva
  • 10 g skořice
  • 1,5 sklenice perlivé vody nebo mléka
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1/2 sklenice rostlinného oleje
  • 1 sklenice krystalového cukru
  • 10 + 8 PL meruňkového džemu

Pro čokoládovou polevu:

  • 100 + 100 g čokolády
  • 30-50 ml rostlinného oleje

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180°C. Prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva do misky. V jiné misce smíchejte cukr, perlivou vodu/mléko, 10 PL meruňkového džemu a vanilkový cukr. Přidávejte suché ingredience a skořici do tekuté směsi a promíchejte. Nakonec přilijte olej.

2) Pečení první vrstvy: Nalijte polovinu těsta do pekáče vyloženého pečicím papírem, rovnoměrně rozetřete a pečte 12 minut.

3) Příprava náplně: Smíchejte zbytek meruňkového džemu s nastrouhanou čokoládou. Rozetřete na předpečené těsto a přelijte zbytkem těsta.

4) Dokončení pečení: Pečte dalších 30 minut.

5) Příprava čokoládové polevy: Nalámejte čokoládu, přidejte olej a rozpusťte v mikrovlnné troubě. Polevu nalijte na vrch upečeného koláče a nechte ztuhnout v lednici.

PROHLÉDNĚTE SI CELÝ VIDEO NÁVOD:

Závěr:

Medové srdce je dokonalou volbou pro každého, kdo hledá rychlý a chutný způsob, jak udělat radost sobě nebo svým blízkým. Jemný koláč s bohatou čokoládovou polevou je zárukou sladkého potěšení.