“Medové srdce” je název pro tento neodolatelný čokoládový koláč, který je nejen snadno připravitelný, ale díky své šťavnatosti a osvěžující chuti si jej zamilujete na první kousnutí. Ideální pro sladké chvíle s rodinou nebo přáteli.
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- 2,5 sklenice (hrnku) hladké mouky
- 1 PL kakaa
- 10 g prášku do pečiva
- 10 g skořice
- 1,5 sklenice perlivé vody nebo mléka
- 1 balení vanilkového cukru
- 1/2 sklenice rostlinného oleje
- 1 sklenice krystalového cukru
- 10 + 8 PL meruňkového džemu
Pro čokoládovou polevu:
- 100 + 100 g čokolády
- 30-50 ml rostlinného oleje
Postup přípravy:
1) Příprava těsta: Předehřejte troubu na 180°C. Prosejte mouku, kakao a prášek do pečiva do misky. V jiné misce smíchejte cukr, perlivou vodu/mléko, 10 PL meruňkového džemu a vanilkový cukr. Přidávejte suché ingredience a skořici do tekuté směsi a promíchejte. Nakonec přilijte olej.
2) Pečení první vrstvy: Nalijte polovinu těsta do pekáče vyloženého pečicím papírem, rovnoměrně rozetřete a pečte 12 minut.
3) Příprava náplně: Smíchejte zbytek meruňkového džemu s nastrouhanou čokoládou. Rozetřete na předpečené těsto a přelijte zbytkem těsta.
4) Dokončení pečení: Pečte dalších 30 minut.
5) Příprava čokoládové polevy: Nalámejte čokoládu, přidejte olej a rozpusťte v mikrovlnné troubě. Polevu nalijte na vrch upečeného koláče a nechte ztuhnout v lednici.
PROHLÉDNĚTE SI CELÝ VIDEO NÁVOD:
Závěr:
Medové srdce je dokonalou volbou pro každého, kdo hledá rychlý a chutný způsob, jak udělat radost sobě nebo svým blízkým. Jemný koláč s bohatou čokoládovou polevou je zárukou sladkého potěšení.