Tento recept na jednoduchý a rychlý čokoládový dort Nutella vám přinese dokonalý čokoládový zážitek, který okouzlí každého, kdo si dá jen jedno sousto. Ukažte svým blízkým, jak jednoduché může být vytvoření nádherného dezertu, který zapůsobí na každého milovníka čokolády.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jednoduchý a rychlý čokoládový dort ,,Nutella”
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- 2 vejce
- 200 g cukru
- 1/4 lžičky soli
- 100 ml slunečnicového rostlinného oleje
- 100 g Nutelly
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 150 g mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 30 g kakaa
- půl lžičky sody bikarbony
- 60 ml mléka
- 80 g vody
Na sirup:
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce kakaa
Na krém:
- 200 g smetany ke šlehání
- 20 g moučkového cukru
- 60 g Nutelly
Na polevu:
- 90 g smetany ke šlehání
- 100 g hořké čokolády
- 10 g nesoleného másla
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev: dno formy na pečení potřete olejem. Vyložte ji papírem a potřete ji trochou oleje.
*Naše pánev má rozměry 23 × 23 cm.
2. Vejce a cukr přidejte do mísy a šlehejte metličkou, dokud nebudou napěněná a bělavá. Poté přidejte sůl a rostlinný olej a ještě chvíli míchejte.
3. Přidejte Nutellu a rostlinný olej. Jemně promíchejte a poté přilijte lžičku vanilkové esence.
4. Mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a kakao prosejeme přímo do mísy a metličkou velmi dobře promícháme.
5. Nalijte mléko a vodu do sklenice a směs minutu ohřívejte v mikrovlnné troubě, poté ji přidejte do mísy a promíchejte.
6. Směs nalijte do pánve. Pečivo pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25-30 minut. Zkontrolujte, zda je hotová, pomocí testu párátkem.
7. Vyjměte plech z trouby, přeneste pečivo na mřížku a odstraňte pečící papír. Nechte vychladnout. Poté odřízněte horní část nebo špičku pánve tak, aby zůstala rovná a hladká, a vložte ji zpět do pánve.
8. Připravte sirup: do sklenice přidejte cukr, vodu a kakao, promíchejte a směs zahřívejte 30 sekund v mikrovlnné troubě.
9. Pánev pokapejte sirupem.
10. Příprava krému: do krému vmíchejte šlehačku s moučkovým cukrem prosátým přímo na ni a pastu Nutella pomocí mixéru na vysoké otáčky. Měli byste získat krémovou a hustou směs, která bude mít tvar bochníku.
11. Získaný krém přeneste na korpus a rovnoměrně ho rozetřete. Dort dejte na 2 hodiny do lednice, aby krém dobře ztuhl.
12. Připravte si polevu: do nádoby nalijte smetanu ke šlehání, přidejte hořkou čokoládu nalámanou na kousky a ingredience rozpusťte nad vodní lázní (nebo použijte horkou smetanu a čokoládu v ní rozpusťte).
13. Vyjměte dort z lednice a potřete jej vzniklou polevou.
14. Dejte dort na další hodinu do lednice, aby poleva ztuhla.
15. Nakrájejte na malé kousky a s chutí podávejte!
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!