Těsto jen vylijte na plech, přidejte ovoce a smetanu – krémový broskvový dort

Pokud toužíte po něčem opravdu dobrém a sladkém, právě tenhle koláč je to, co potřebujete. Je úžasně sladký a ovocně lahodný zároveň. Po prvním ochutnání se ho nebudete moci nabažit. Těsto stačí je vylít na plech, přidat ovoce a smetanu. Pojďme se podívat co všechno budeme potřebovat a jak postupovat. Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.

dorticek
Zdroj: knurr.pl

Co budeme potřebovat:

  • 2ks vajíčka
  • 60g cukr
  • 100g hladká mouka
  • prášek do pečiva 1 lžička
  • 200 ml mléka

Na krém:

  • 500 ml smetana ke šlehání
  • moučkový cukr podle chuti
  • plechovka broskví
  • kakaový prášek
  • želatina
  • voda

Jak budeme postupovat:

1) Rozklepneme si vajíčka do misky, přisypeme k nim cukr a elektrickým šlehačem šleháme tak dlouho, dokud nevytvoříme bílou a hladkou pěnu. K té pak přidáme prosévanou hladkou mouku s práškem do pečiva a kakaovým práškem a dobře promícháme špachtlí nebo vařečkou.

2) Takto získané těsto nalijeme do plechu vyloženého pečicím papírem a dáme do trouby péct asi na 25 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Po dopečení plech vyjmeme z trouby a necháme korpus vychladnout.

3) Broskvovou želatinu mezitím rozpustíme ve 400 mililitrech vroucí vody a necháme vychladnout. Broskvový kompot scedíme a broskve nakrájíme na malé kostky.

4) Smetanu ke šlehání nalijeme do misky a šlehačem vyšleháme do tuhé a pevné pěny. Nakonec přidáme moučkový cukr, který opatrně vmícháme do šlehačky, aby se rozpustil. Za stálého míchání pak přilijeme do hmoty i rozpuštěnou želatinu, která mezitím musí vychladnout. Nenaléváme ji do šlehačky horkou! Směs dobře promícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.

5) Krém vložíme na chvilku do lednice, aby lehce ztuhl. Stačí na to pár minut. Pak jej vytáhneme, přimícháme do něj kousky nakrájených broskví, dobře zamícháme a rozetřeme jej na povrchu upečeného a vychladlého korpusu, který jste předem lehce potřeli vychladlým čajem, aby se nasákl tekutinou a změkl.

6) Hotový dort vložíme do lednice vychladit a ztuhnout po dobu nejméně 3 hodin, nejlépe však přes noc. Nakonec celý povrch dortu zasypeme práškovým kakaem, nakrájíme na porce a podávejte se šálkem dobrého čaje nebo kávy.

Přejeme Vám dobrou chuť!