Připravte se na kulinářský zážitek, který zaujme každého člena vaší rodiny! Máme pro vás recept na tradiční krémový kuřecí paprikáš, klasiku maďarské kuchyně, který si rychle získá srdce vašich blízkých. Recept je jednoduchý a přitom zachovává autentickou chuť této oblíbené speciality. Pojďme společně objevit, jak můžete na vašem stole vykouzlit tento lahodný pokrm!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tradiční krémový kuřecí paprikáš
Co budeme potřebovat:
- 680 g kuřecích prsou
- 1 velká cibule
- 2 lžíce sádla nebo oleje (řepkového/slaninového)
- 625 ml kuřecího vývaru
- 2 a 1/2 lžíce hladké mouky
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1 lžíce maďarské sladké paprikové drti
- 125 ml smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky cukru
- 1/2 lžíce citronové šťávy
- sůl podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prsa nakrájejte na kostky o velikosti 2,5 cm a osolte je.
2. Na pánvi na středně vysokém ohni opečte kuřecí maso, dokud nezíská lehkou hnědou kůrku. Poté maso odložte.
3. Nakrájejte cibuli nadrobno.
4. Přidejte do pánve 2 lžíce vývaru a odstraňte zbytky z pánve.
5. Přidejte sádlo, cibuli a osmahněte dozlatova.
6. Snižte teplotu, přidejte mouku a paprikovou drť. Restujte půl minuty.
7. Pánev odstavte a přilijte 375 ml vývaru. Zamíchejte, aby nevznikly hrudky.
8. Přidejte zbytek vývaru, vraťte na plotnu a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 15 minut.
9. Přelijte omáčku do mísy a rozmixujte na hladkou směs. Přidejte smetanu, cukr a citronovou šťávu. Dle potřeby osolte.
10. Přelijte zpět do pánve, přidejte kuřecí maso a ohřívejte asi 10 minut.
Hotovo! Dobrou chuť!