Vítáme vás u receptu na neodolatelně jemné trubičky plněné mascarpone krémem s ořechy a čokoládou. S naším krok za krokem průvodcem se dozvíte, jak snadno a rychle připravit tyto nádherné sladkosti, které si zamiluje každý milovník jemných a bohatých chutí. Připojte se k nám a objevte kouzlo pečení těchto nezapomenutelných rolíček!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Trubičky plněné mascarpone krémem s ořechy a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Ingredience na těsto:
- Mouka 300 g
- Máslo 82% tuku 125 g
- Smetana 15% tuku 125 g
- Špetka soli
Ingredience na krém:
- Cukr 200 g
- Kukuřičný škrob 60 g
- Mléko 500 ml
- Žloutky 2 ks
- Mascarpone 250 g
Ingredience na dekoraci:
- Rozpuštěná čokoláda 250 g
- Mleté/sekané ořechy
Jak budeme postupovat:
1. V široké míse smíchejte 300 g mouky se špetkou soli.
2. Přidejte 125 g studeného másla a rukama promíchejte, dokud nezískáte “pískovitou” konzistenci těsta.
3. Přidejte 125 g smetany. Energeticky hněťte rukama přibližně 4-5 minut. Získáte elastické a nelepivé těsto.
4. Vyformujte z těsta kouli, přikryjte potravinovou fólií a dejte do ledničky na 30 minut.
5. Rozdělte list A4 papíru na dvě stejné části.
6. Z každé poloviny papíru vytvořte trubku. Ohněte okraje trubky mírně dovnitř, aby byla stabilnější. Každou trubku pečlivě obalte alobalem, abyste je mohli použít v troubě. Vytvořte asi 14-15 trubek.
7. Vyjměte těsto z ledničky, pracovní plochu posypte moukou a válečkem vyválejte těsto na tloušťku 2 mm do tvaru obdélníku.
8. Vystřihněte obdélník s rovnými okraji.
9. Nakrájejte těsto na proužky široké asi 2,5 cm.
10. Každý proužek těsta z jednoho konce začněte omotávat kolem tvaru trubky.
11. Trubky vložte na plech vyložený pečícím papírem.
12. Vložte plech do předehřáté trouby na 180 stupňů na 22-25 minut, dokud nezhnědnou. Vyndejte plech z trouby a nechte rohlíčky vychladnout. Vyjměte trubky z papíru.
13. Rozpusťte 250 g čokolády a namáčejte jeden konec rohlíčku do čokolády.
14. Posypte mletými ořechy.
15. Vložte rohlíčky na 20 minut do ledničky, aby čokoláda ztuhla.
16. V široké míse šlehačem smíchejte 200 g cukru a 60 g škrobu.
17. Přidejte 2 žloutky a 500 ml mléka. Promíchejte, dokud směs není homogenní. Nalijte do hrnce a vařte na slabém ohni. Nepřetržitě míchejte silikonovou stěrkou nebo metličkou, aby se krém nepřichytil ke dnu hrnce.
18. Když krém zhoustne, vypněte oheň. Přidejte vanilkovou esenci a promíchejte. Přeneste krém do mísy a přikryjte potravinovou fólií (aby se nevytvořila kůrka) a nechte vychladnout. Dejte do ledničky na 2-3 hodiny (ideálně nechat přes noc).
19. Vyjměte vanilkový krém z ledničky a krátce promíchejte mixérem, dokud není opět krémový. Přidejte 250 g studeného mascarpone z ledničky a opět promíchejte, dokud se směs nehomogenizuje.
20. Krém dejte do cukrářského sáčku a naplňte jím rohlíčky. Rohlíčky skladujte v chladničce.
Hotovo! Dobrou chuť!