Vítejte v naší kulinářské laboratoři, kde vznikají inovativní gastronomické poklady! Dnes vám přinášíme recept na netradiční mřížkovaný tvarohový koláč, který představuje kombinaci klasiky a kreativity. Tento koláč vás ohromí svým unikátním vzhledem i jedinečnou texturou. Mřížkovaný vrchní povrch tvořený křehkým těstem vytváří vizuální lákadlo, které si zaslouží světlá místa na vašem stole. A uvnitř najdete svěží a lahodnou tvarohovou náplň, která dodá koláči skvělou chuťovou harmonii. Připravte se na dobrodružství plné nových chuťových zážitků s tímto nekonvenčním mřížkovaným tvarohovým koláčem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mřížkovaný tvarohový koláč
Těsto:
- 3 vejce
- špetka soli
- 150 g cukru
- 100 g rostlinného oleje
- 70 g mléka
- 200 mouky
- 8 g prášku do pečiva
- 8 g vanilkového cukru
Krém:
- 250 g tvarohu (tvaroh nebo sýr cottage)
- 1 vejce
- 2 lžíce cukru
- 5 g vanilkového cukru
- 1 lžíce kukuřičné mouky
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozklepněte do mísy, přidejte špetku soli a přisypejte cukr – šlehejte metličkou, pak přilijte olej, mléko – pokračujte ve šlehání, dále přisypejte mouku s práškem do pečiva, vanilkový cukr – promíchejte metličkou a těsto je hotové!
2. Připravte si formu o rozměrech 22 x 22 cm vyloženou pečicím papírem a nalijte do ní těsto, které pěkně rozetřete.
3. Do malé misky dejte tvaroh, rozklepněte vejce, přisypte cukr, kukuřičnou mouku, vanilkový cukr – promíchejte ručním mixérem.
4. Krém naneste do zdobicího sáčku a na těstě vytvarujte mřížku.
5. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C.
6. Po upečení vyjměte z trouby a posypejte ještě moučkovým cukrem.
7. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!