Připravte se na kulinářský zážitek s naším receptem na rychlý sýrový pekáč, který dokonale nasytí celou rodinu. Náš návod vás krok za krokem provede přípravou tohoto lahodného a sytého jídla, které Vám zaručeně bude chutnat. Příprava je velice snadná a zvládne ji úplně každý! Takže neváhejte a pusťte se do přípravy!
Rychlý sýrový pekáč
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 5 brambor + vroucí voda + lžička soli
- rostlinný tuk – na smažení
- 1 cibule
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 100 g másla
- 100 m suché bílé víno
- 1 lžička cukru
- 150 g sýr mozzarella – na posypání
- sýr camembert – podle chuti
Omáčka:
- 100 g másla
- 2 lžíce mouky
- 250 ml smetany 10%
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- muškátový oříšek – podle chuti
- 2 lžíce měkkého sýra – (Philadelphii)
- 4 stroužky česneku
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou jsi dejte celé brambory v slupce – vařte na mírném ohni do změknutí, po uvaření je oloupejte a nakrájejte na kolečka.
2. Připravte jsi pánev s rozehřátým olejem a vsypejte do ní jemně nakrájenou cibulí – smažte ji na mírném ohni dozlatova. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte, dále přidejte máslo, přilijte bílé suché víno a přisypejte lžičku cukru – promíchejte a společně smažte.
3. Do pánve s rozehřátým máslem jsi nasypejte mouku – promíchejte a přilijte smetanu 10% – promíchejte. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a muškátovým oříškem – promíchejte, potom přidejte měkký sýr a vmíchejte česnek nakrájený nadrobno – promíchejte a vařte do středně husté konzistence.
4. Následně uvařené nakrájené brambory pokládejte do zapékací mísy, na ně potom rozprostřete smaženou cibulí, přelijte omáčkou a posypejte strouhaným sýrem. Postup zopakujte a navrch pokládejte sýr camembert.
5. Pečte v předehřáté troubě 15 minut při 200 °C.
6. Po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!