Objevte kouzlo dokonalého spojení v naší kakaové roládě s mascarpone krémem a kokosem. Tento recept je ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako výjimečný dezert pro rodinné oslavy. Tato roláda zaujme nejen svým vzhledem, ale především vynikající chutí. Připravte se na dokonalý harmonický spoj chutí, který osloví každého milovníka sladkého.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kakaová roláda s mascarpone krémem a kokosem
Co budeme potřebovat:
Suroviny na těsto:
- Vejce 5 ks
- Cukr 125 g
- Mouka 100 g
- Kakao 25 g
- Vanilková esence 1 lžička
- Špetka soli
- Moučkový cukr 25 g
Suroviny na krém:
- Mascarpone 250 g
- Smetana na šlehání 125 ml
- Moučkový cukr 80 g
- Vanilková esence 1 lžička
- Jahody 3 ks
Suroviny na polevu:
- Čokoláda 250 g
- Smetana na šlehání 100 ml
- Kokosové vločky
Jak budeme postupovat:
1. Do velké mísy rozbijte 5 vajec, přidejte 125 g cukru, lžičku vanilkové esence a špetku soli.
2. Míchejte směs 5 minut, dokud výrazně nezbělá.
3. Přidejte 100 g mouky a 25 g kakaa prosátého přes síto. Promíchejte špachtlí, dokud směs není jednotná.
4. Nalijte a vyrovnejte směs na plechu vyloženém pečicím papírem.
5. Pečte 15 minut při 180 stupních. Když je hotovo, vyjměte plech z trouby.
6. Vyjměte plát z plechu i s pečicím papírem. Zatímco je teplý, posypte povrch 25 g moučkovým cukrem.
7. Poté plát s pečicím papírem srolujte.
8. Zabalte roládu do plastové fólie a nechte 30 minut odpočívat.
9. Po 30 minutách rozbalte a opatrně odrolujte plát od pečicího papíru. Nechte stranou, ale neodstraňujte pečicí papír od plátu.
10. Pro krém dejte do mísy 250 g mascarpone (chladného z lednice), 125 ml smetany na šlehání (chladné z lednice), 80 g moučkového cukru a lžičku vanilkové esence. Mixujte, dokud se směs nehomogenizuje a neztuhne. Nepřehánějte to, aby se nesrazil.
11. Nakrájejte 3-4 jahody na velmi malé kousky a přidejte je do krému. Promíchejte špachtlí.
12. Rovnoměrně rozetřete krém po celém povrchu plátu.
13. Plát opět srolujte, tentokrát bez pečicího papíru.
14. Zabalte roládu do alobalu a utáhněte konce. Nechte 2-3 hodiny v lednici.
15. Do kastrůlku dejte 200 g čokolády a 100 ml smetany na šlehání (obě v pokojové teplotě). Rozpusťte na velmi mírném ohni mícháním špachtlí, dokud se směs nehomogenizuje.
16. Nechte trochu vychladnout a poté přelijte čokoládovou polevou roládu.
17. Posypte ještě měkkou čokoládu kokosovými vločkami. Dejte na 2 hodiny do lednice, aby poleva ztuhla.
18. Nakrájejte a máte hotovo!
Dobrou chuť!
VIDEO RECEPT: