Brambory zapékané se slaninou a uzeným sýrem v jemné smetanové směsi – stačí nandat do pekáče a zapéct

Připravte se na zážitek s našimi bramborami zapékanými se slaninou a uzeným sýrem, zalité výtečnou smetanovou směsí. Tento recept kombinuje křupavou slaninu a bohatou chuť uzeného sýra s jemnou krémovitostí smetany. Naučte se, jak snadno připravit tento lákavý pokrm, který zahřeje nejen tělo, ale i duši.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Brambory zapékané se slaninou a uzeným sýrem v jemné smetanové směsi
Zdroj: Einfach und lecker

Brambory zapékané se slaninou a uzeným sýrem v smetanové směsi

Co budeme potřebovat:
  • 1-1,5 kg brambor + voda + sůl
  • 150 g slanina
  • 100 g uzený sýr
  • 30 g zelená cibule

Směs:

  • 100 g rozpuštěné máslo
  • 100 ml mléko
  • 200 g zakysaná smetana

Na posypaní:

  • neuzený sýr – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Očištěné a omyté brambory nakrájejte na kostky, poté je přendejte do hrnce, zalijte vodou a osolte – vařte na mírném ohni.

Brambory zapékané se slaninou a uzeným sýrem v jemné smetanové směsi
Zdroj: Einfach und lecker

2. Do pánve si mezitím vsypejte nakrájenou slaninu na proužky – smažte ji na mírném ohni dozlatova.

Brambory zapékané se slaninou a uzeným sýrem v jemné smetanové směsi
Zdroj: Einfach und lecker

3. Uvařené brambory sceďte a přidejte k nim smaženou slaninu, přisypejte strouhaný uzený sýr a nakrájenou zelenou cibulí.

4. Do misky si nalijte rozpuštěné máslo, přilijte mléko a zakysanou smetanu – vyšlehejte a výslednou směsí přelijte ingredience v hrnci – dobře a důkladně promíchejte.

Brambory zapékané se slaninou a uzeným sýrem v jemné smetanové směsi
Zdroj: Einfach und lecker
Brambory zapékané se slaninou a uzeným sýrem v jemné smetanové směsi
Zdroj: Einfach und lecker
Brambory zapékané se slaninou a uzeným sýrem v jemné smetanové směsi
Zdroj: Einfach und lecker

5. Následně je přendejte do pekáče/zapékací mísy, pěkně je rozložte a posypte strouhaným neuzeným sýrem, čím více sýra, tým lépe.

Brambory zapékané se slaninou a uzeným sýrem v jemné smetanové směsi
Zdroj: Einfach und lecker

6. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C.

7. Po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a dobrým pocitem, jak se Vám to skvěle povedlo.

Brambory zapékané se slaninou a uzeným sýrem v jemné smetanové směsi
Zdroj: Einfach und lecker

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: