Tento recept na nadýchané domácí skořicové šneky s tvarohovou polevou přináší kouzlo tradičního pečení přímo do vaší kuchyně, spojující jemnou chuť těsta s aromatickou skořicí a sametově hladkou tvarohovou polevou. Užijte si radost z pečení a vychutnejte si každý kousek těchto neodolatelných skořicových šneků!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí skořicové šneky s tvarohovou polevou
Co budeme potřebovat:
Suroviny na těsto:
- Mouka 500 g
- Vejce 2 ks
- Mléko 250 ml
- Cukr 100 g
- Čerstvé droždí 10 g
- Máslo 80 g
- Špetka soli
Suroviny na náplň:
- Hnědý cukr 100 g
- Skořice 1 lžička
- Máslo 50 g
Suroviny na polevu:
- Tvarohový krém 70 g
- Moučkový cukr 100 g
- Máslo 50 g
- Vanilková esence
Jak budeme postupovat:
1. Do nádoby dejte 250 ml teplého mléka s 10 g čerstvého droždí a 20 g cukru. Několikrát promíchejte a nechte 10 minut, aby se droždí aktivovalo.
2. Do velké mísy dejte 500 g mouky spolu se 2 velkými vejci, 100 g cukru, 80 g másla pokojové teploty a špetkou soli. Promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
3. Přidejte mléko s aktivovaným droždím. Dobře promíchejte rukou, dokud se nevytvoří mírně lepivé těsto. Po několikaminutovém hnětení těsta vytvořte kouli a dejte ji do mísy. V případě potřeby si potřete dlaně trochou oleje.
4. Mísu přikryjte plastovou fólií. Nechte těsto kynout 2 hodiny.
5. Po zdvojnásobení objemu těsto položte na pracovní plochu. Vytvořte rovnoměrný obdélník tloušťky asi 1 cm.
6. Na těsto rozetřete 50 g másla pokojové teploty.
7. V misce smíchejte 100 g hnědého cukru s lžičkou skořice. Rozetřete směs po celém povrchu těsta. Těsto opatrně srolujte.
8. Nakrájejte plátky na asi 2 cm pomocí zubní nitě. Plátky umístěte na plech vyložený pečicím papírem. Plech přikryjte potravinovou fólií.
9. Nechte rolky kynout 30 minut.
10. Vložte plech do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte 30 minut.
11. Na polevu smíchejte v misce 70 g tvarohového krému, vanilkovou esenci, 50 g másla pokojové teploty a 100 g moučkového cukru.
12. Když jsou rolky upečené, vyndejte je z trouby a potřete je připravenou polevou.
Hotovo! Dobrou chuť!