S naším receptem na kuřecí křídla s bramborami všechny ingredience vrstvíte do jedné mísy a pečete, dokud nejsou křídla zlatavá a brambory uvařené. Bílé víno a kuřecí maso dodávají chuť a zároveň udržují maso šťavnaté a zabraňují jeho vysušení. Jelikož je vše připraveno v jedné misce a pak pečeno, je to ideální na rušné všední dny, kdy chcete jíst něco výživného, aniž byste vynaložili velké úsilí. Navíc je to zdravější, protože recept používá méně oleje než při smažení křídel!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí křídla s bramborami na bílém víně
Co budeme potřebovat:
- kuřecí křídla – 1 kg
- brambory – 2 velké
- střední bílá cibule – 1
- bílé víno – 60 ml (¼ šálku)
- kuřecí vývar – 120 ml (½ šálku)
- olivový olej – 30 ml (2 lžíce)
- sůl a pepř podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 190 °C. Brambory nakrájejte na hrubší plátky.
2. Dno namaštěného pekáčku vyložte plátky brambor.
3. Dochuťte brambory solí a pepřem, poté je posypte nakrájenou cibulí.
4. Kuřecí křídla rozkrojte napůl, podél kloubu.
5. Dochuťte solí a pepřem a vrstvěte je na brambory.
6. Přilijte vývar, víno a olivový olej na připravené jídlo a pečte 50 minut. Křídla během pečení jednou obraťte pro rovnoměrné zhnědnutí.
Hotovo! Dobrou chuť!