Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka

Užijte si pohodu domácího pečení s tímto jednoduchým receptem na kynutá skořicová srdíčka. Tato měkká a voňavá sladkost je ideální pro chvíle, kdy chcete udělat radost sobě nebo svým blízkým. Srdíčka, plná lákavého aroma skořice, se stanou hitem u každého stolu. Ať už je připravíte jako mlsání k odpolední kávě nebo jako sladký dárek pro někoho zvláštního, tyto skořicové pochoutky zaručeně rozzáří každý den.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu

Kynutá skořicová srdíčka

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 500 g mouky
  • 15 g čerstvého droždí nebo 7 g sušeného droždí
  • ½ lžičky soli
  • 100 g cukru
  • 60 g másla
  • jedno vejce
  • 150 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 2-3 kapky vanilkové esence (volitelné)

Další:

  • jedno vejce
  • 30 g másla
  • 3 lžíce bílého nebo hnědého cukru
  • mletá skořice – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Připravte kynuté těsto: do vhodné mísy dejte teplou vodu, teplé mléko, lžíci cukru, rozdrobené droždí a 2 lžíce prosáté mouky. Důkladně promíchejte.

2. Nechte těsto odpočívat 15 minut, aby se droždí aktivovalo.

3. Do hluboké mísy dejte měkké máslo, zbývající cukr, sůl a lehce rozšlehané vejce. Promíchejte špachtlí do hladka.

Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Přidejte vanilkovou esenci. Promíchejte.

5. Přidejte těsto. Promíchejte.

6. Postupně přidávejte zbývající mouku. Nejdříve míchejte lžící, pak přeneste těsto na pracovní plochu a hněťte rukama. Až těsto absorbuje veškerou mouku, pokračujte v hnětení asi 4-5 minut. Těsto by mělo být měkké, homogenní a mírně lepkavé (dávejte pozor, abyste ho nepřemíchali s příliš mnoha moukami).

7. Vytvarujte těsto do koule a dejte ho do hluboké mísy vymazané olejem. Přikryjte je potravinovou fólií nebo čistou kuchyňskou utěrkou a nechte ho kynout 1-1,5 hodiny v teplém místě, dokud se objem nezdvojnásobí.

Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu
Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Vytvarujte housky: mírně propracujte vykynuté těsto, poté ho rozdělte na 8-10 stejných kusů. Vytvarujte je do kuliček, přikryjte je potravinovou fólií a nechte je odpočívat 5 minut.

Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Na pomoučeném stole každou kuličku těsta rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce 3-4 mm. Potřete povrch měkkým máslem a posypte směsí cukru a skořice.

Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Poté je srolujte do ruličky, pečlivě slepte “šev” a konce.

Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu
Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Potom ruličku překrojte nožem napůl (podélně).

Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu
Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Rozvinuté části ruličky orientujte nahoru, čímž vytvoříte housku se zajímavým vzhledem.

Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Housky umístěte na plech vyložený pečicím papírem. Přikryjte je čistou kuchyňskou utěrkou a nechte je odpočívat 30 minut.

14. Potřete je rozšlehaným vejcem pomocí silikonového štětce.

Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Pečte housky přibližně 20-25 minut v předehřáté troubě na 180 °C.

16. Nechte je vychladnout, poté je přendejte na talíř.

Jednoduchý recept na kynutá skořicová srdíčka
Zdroj: retete-usoare.eu

Podávejte a užijte si jejich úžasnou chuť!