TIP na skvělý víkendový oběd: Kuřecí prsa na slanině

Vychutnejte si tuto chutnou kombinaci kuřecích prsou a slaniny, s dotekem rozmarýnu a jemnou omáčkou. Perfektní volba pro oběd či večeři.

Zdroj: Romana Važanská

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa
  • sůl dle chuti
  • 1 lžička sádla
  • 1 snítka rozmarýnu
  • kousek slaniny
  • 1 cibule, nakrájená na jemno
  • 1 stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžička hladké mouky
  • 200 ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
  • 1 lžička studeného másla

Postup přípravy:

1) Kuřecí prsa rozřízneme tak, abychom získali tenčí plátky. Přes potravinovou fólii je naklepeme masovým kladívkem a osolíme.

2) Na pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme snítku rozmarýnu. V této aromatické směsi opečeme kuřecí prsa, dokud nebudou krásně zlaté.

3) Po opečení kuřecí prsa vyjmeme, zabalíme do alobalu, aby zůstaly šťavnaté, a rozmarýn z pánve odstraníme.

4) Na stejné pánvi osmažíme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Restujeme, dokud cibule nezměkne.

5) Přidáme lžičku mouky a mícháme, aby všechny ingredience byly rovnoměrně obalené. Po chvilce zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.

6) Omáčku rozmixujeme dohladka (použitím ponorného mixéru nebo v klasickém mixéru), pak odstavíme z ohně a vmícháme studené máslo.

Čtěte také:

Vepřová plec na žampionech s domácími hranolkami

Servírování:

Podávejte kuřecí prsa zalité touto chutnou omáčkou s vaší oblíbenou přílohou, například pečenými bramborami nebo rýží.