Přinášíme vám recept na domácí italské placky Focaccia, plněné šunkou a sýrem, které jsou prostě dokonalé! Tento recept vdechne klasické italské placke focaccia nový život díky bohaté náplni z lahodné šunky a roztaveného sýra. S naším krok za krokem návodem si můžete snadno připravit tyto lahodné focaccie doma a užít si kousek Itálie přímo u vás na talíři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí italské placky Foccacia plněné šunkou a sýrem
Co budeme potřebovat:
- Hladká mouka extra speciál: 500 g
- Droždí: 1/2 kostky
- Voda: 300 ml
- Sůl
- Extra panenský olivový olej
- Oregano
- Šunka, slanina nebo originál prosciutto: 150 g
- Oblíbený sýr: 150 g
- Olivy (volitelné)
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy si dáme vlažnou vodu a nadrobíme do ní droždí. Důkladně rozmícháme vidličkou, dokud se nerozpustí.
2. V menších dávkách přidáváme prosátou mouku. Osolíme a mícháme, dokud nevypracujeme homogenní těsto. Mísu s těstem přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 1,5 – 2 hodiny.
3. Vykynuté těsto přeneseme na pomoučenou desku a roztáhneme rukama tak, aby zůstalo co nejtenčí (asi 0,5 cm).
4. Potom vykrojíme kruhy s průměrem asi 5-6 cm. Do středu kruhu vložíme šunku a sýr. Můžeme přidat olivy.
5. Přikryjeme dalším kruhem těsta a okraje pořádně spojíme. Povrch potřeme trochou olivového oleje a posypeme špetkou oregana.
6. Plech pokryjeme pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut při 250 stupních.
7. Necháme vychladnout a podáváme například k vínku, nebo jen tak jako slanou pochoutku.
Dobrou chuť!