Slané občerstvení, které lze připravit z tortill: 10+ inspirací, které doplní Váš sváteční stůl

Tortilly jsou neuvěřitelně univerzální a nabízejí širokou škálu možností pro přípravu slaných občerstvení. Ať už hledáte něco jednoduchého na rychlou svačinu nebo chcete připravit něco speciálního pro sváteční stůl, v tomto článku najdete více než 10 inspirací, jak použít tortilly pro vytvoření chutných a atraktivních pokrmů.

Zdroj: pinterest.com

1. Tortillové rolky s krémovým sýrem a zeleninou: Jednoduché, ale elegantní. Namažte tortillu krémovým sýrem, přidejte čerstvou zeleninu, jako jsou okurky nebo papriky, a pevně ji zrolujte. Nakrájejte na malé špalíčky pro snadné podávání.

2. Mini quesadillas: Vytvořte mini quesadillas naplněné sýrem a vaší oblíbenou zeleninou nebo masem. Pečte dozlatova a podávejte s guacamole nebo salsou.

3. Nachos z tortillových čipsů: Nakrájejte tortilly na trojúhelníky, osmažte nebo upečte a připravte domácí nachos. Podávejte s různými dipy, jako je salsa, guacamole nebo sýrová omáčka.

4. Tortillové pizzety: Použijte tortillu jako základ pro mini pizzy. Přidejte rajčatový základ, sýr a vaše oblíbené toppings, jako jsou salám, zelenina nebo bylinky.

5. Tacos s krevetami: Upečte nebo usmažte krevety a podávejte je na tortillách s čerstvým coleslawem a pikantním majonézovým dresinkem.

https://primainspirace.cz/2023/12/08/oblozene-chlebicky/#google_vignette

6. Zapečené tortillové “lodičky”: Naplňte půlky tortilly směsí mletého masa, fazolí a sýra, zabalte je do tvaru “lodičky” a zapečte.

7. Tortillové taquitos: Naplňte tortilly masem, zeleninou nebo sýrem, pevně je zrolujte a usmažte dozlatova. Podávejte s pikantním dipem.

8. Salátové závitky: Naplňte tortillu čerstvým salátem, kuřecím masem a lehkým dresinkem. Zabalte a nakrájejte na porce.

9. Tortillové kroužky s dipem: Nakrájejte tortilly na proužky, zrolujte je a pečte, dokud nejsou křupavé. Podávejte s chutným dipem, jako je hummus nebo tzatziki.

10. Bruschetta tortillové kousky: Potřete tortillu olivovým olejem, posypte česnekem a bylinkami a pečte do křupava. Poté rozložte rajčata a mozzarellu.

Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com
Zdroj: pinterest.com

Závěr: Tortilly jsou ideální základ pro různé typy slaného občerstvení. Využijte tyto nápady jako inspiraci pro vytvoření jedinečných a chutných pokrmů, které oslní vaše hosty a obohatí váš sváteční stůl.