Bramborové slupky plněné slaninou a sýrem jsou jako stvořené pro Silvestrovské pohoštění. Tento jednoduchý, ale nesmírně chutný recept je ideální pro ty, kdo hledají něco výjimečného a zároveň pohodlného na přípravu. Nejenže jsou tato malá lákavá sousta velmi chutná, ale také skvěle vypadají na svátečním stole. Připravte si tyto bramborové slupky a překvapte své hosty originálním a lahodným pohoštěním, které zpříjemní každou Silvestrovskou noc.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborové slupky plněné slaninkou a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 4 větší brambory
- panenský olivový olej (na potření)
- sůl
- asi 113 g slaniny, nakrájené na kousky
- 1 hrnek strouhaného cheddaru
- 1/2 hrnku zakysané smetany
- 2 jarní cibulky, na tenko nakrájené
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 220 ºC. Brambory položte na odolný talíř a propíchejte je vidličkou ze všech stran. V mikrovlnné troubě je zahřejte na 5 minut. Přeneste brambory na plech vyložený pečicím papírem. Brambory potřete olejem a osolte.
2. Pečte brambory do měkka, asi 20 až 25 minut. Nechte vychladnout.
3. Mezitím na pánvi na středně vysokém ohni osmahněte slaninu, občas ji promíchejte, dokud není křupavá, asi 8 minut. Slaninu přeneste na talíř a zachovejte vypečený tuk.
4. Brambory rozkrojte podélně na půl. Lžící nebo odměrkou na zmrzlinu vydlabejte vnitřek brambor, nechte asi 6 mm vrstvu. Vraťte slupky na plech. Potřete je z obou stran vypečeným tukem ze slaniny.
5. Pečte bramborové slupky dozlatova a do křupava asi 20 minut.
6. Snižte teplotu trouby na 190 ºC. Brambory posypte cheddarem. Pečte, dokud sýr není roztavený, asi 5 minut.
7. Přeneste brambory na podnos. Na každý kousek dejte slaninu, lžíci kysané smetany a posypte jarní cibulkou.
Hotovo! Dobrou chuť!