Připravte si tento lahodný koláč, který kombinuje klasické těsto, krémový pudink, osvěžující zakysanou smetanou a vrchovatou porci čokolády. Je to dokonalá sladká pochoutka pro všechny příležitosti.
Ingredience:
Pro těsto:
- 4 vajíčka
- 200 g cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku vody
- 300 g polohrubé mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
Pro náplň:
- Vanilkový pudink (připraven podle návodu na balení)
Na vrch:
- Slazená zakysaná smetana
- Nastrouhaná čokoláda (množství dle chuti)
Postup přípravy:
1) Příprava těsta: Ve velké míse vyšlehejte vajíčka s cukrem do pěny. Postupně přilévejte olej a vodu, smíchejte a postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem.
2) Pudink: Uvařte vanilkový pudink podle návodu na balení. Ještě horký pudink nalijte na syrové těsto rozprostřené na plechu.
3) Pečení: Plech vložte do předehřáté trouby na 180°C a pečte cca 30 minut nebo dokud není koláč upečený a zezlátnutý.
4) Dokončení: Horký koláč potřete slazenou zakysanou smetanou a posypte nastrouhanou čokoládou. Nechte vychladnout.
Závěr:
Tento koláč je kombinací několika vrstev chuti a textury – od nadýchaného těsta, přes krémový pudink až po chladivou zakysanou smetanu a bohatou čokoládu. Je to skvělá volba pro rodinné oslavy, narozeniny nebo jen pro odpolední čajovou chvilku. Dobrou chuť!
Klíčová slova:
Koláč, vanilkový pudink, zakysaná smetana, čokoláda, dezert.