Domácí věnečky: Klasika z dětství, která nikdy nezklame

Nechtěli byste si vychutnat domácí věnečky tak, jak je znáte z dětství? Seznamte se s tradičním receptem, který vám přinese kulinářskou nostalgie.

Zdroj: Věra Noháčová

Ingredience:

Pro těsto:

  • 750 ml vody
  • 1 hera
  • Špetka soli
  • 400g prosáté hladké mouky
  • 8 vajec

Pro náplň:

  • Vanilkový pudink vyšlehaný s máslem

Poleva na věnečky:

  • 140g omegy
  • 4 lžíce mléka
  • Trochu rumu
  • 250g prosátého moučkového cukru

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Do kastrůlku vlijte vodu, přidejte heru a špetku soli. Přiveďte k varu, aby se tuk rozpustil. Snížte teplotu a přisypeme mouku. Mícháme, dokud těsto není hladké. Po vychladnutí postupně zašleháme vajíčka.

2) Formování věnečků: Těsto přeneseme do zdobícího sáčku a na plech s pečícím papírem tvoříme věnečky. Pečeme 30 minut na 200°C.

3) Příprava náplně: Vychladlé věnečky opatrně plníme vyšlehaným vanilkovým pudinkem s máslem.

4) Příprava polevy: Omegu, mléko a rum spojíme a rozpustíme na mírném ohni. Odstavte z plotny a přidejte moučkový cukr. Míchejte, dokud poleva není hladká.

5) Dekorace: Věnečky polevou pokapte či polejte.

Domácí větrníky plněné lahodným karamelovým pudinkem

Závěr:

Domácí věnečky v sobě skrývají jednoduchost a chuť, kterou si zamilujete. Připravte si tento lahodný dezert k odpolední kávě!