Hledáte ten správný dezert, který osladí nejen vaše dny, ale i srdce vašich blízkých? Představujeme vám recept na kakaovo-ořechový dezert s jemným krémem a čokoládou, který je neodolatelný a topí se v ústech! Tento originální dezert je nejen vizuálně působivý, ale jeho chuť je skvělá. Vychutnejte si každé sousto tohoto luxusního a lákavého dezertu, jehož příprava je zábavná a zároveň snadná.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Luxusní kakaovo-ořechový dezert s jemným krémem a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 3 vejce
- 150 g cukru
- 150 g škrobu
- vanillin – podle chuti
- 1 litr mléka
- 100 g másla
Těsto:
- 5 středních nebo 4 velká vejce
- špetka soli
- 100 g cukru
- 20 g rostlinný olej
- 100 g mouky
- 40 g kakaa
- vanillin – podle chuti
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 100 g opražených ořechu
Impregnace:
- trochu mléka + 1 lžička moučkový cukr
Poleva:
- 50 g čokolády
- 1 lžíce rostlinný olej
Na zdobení:
- 100 g opražených ořechu
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve jsi nasypejte ořechy – opražte je na mírném ohni.
2. Krém: Do malého hrnce jsi rozklepněte vejce, nasypejte cukr, přisypejte škrob, vanilin – promíchejte, poté nalijte mléko – míchejte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření přendejte do misky, přikryjte fólii a nechte vychladnout.
3. Těsto: Do mísy si rozklepněte vejce a přidejte špetku soli – vyšlehejte a během šlehání postupně přisypávejte cukr a získáte krásnou hladkou směs. Následně přilijte olej – promíchejte a přisypejte prosátou mouku s kakaem, vanilinem a práškem do pečiva – dobře promíchejte a nakonec vsypejte opražené ořechy – pořádně promíchejte a získáte těsto.
4. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem, pěkně ho rozetřete a pomocí špejle vytvarujte vzory.
5. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 180 °C a po upečení odstraňte pečicí papír, položte ho na mřížku vychladnout a překrojte ho na polovinu.
6. Mezitím si v míse vyšlehejte máslo do máslové pěny a postupně přidávejte krém – dobře vyšlehejte.
7. 1/2 těsta položte do obruče vyložené folií a impregnujte mlékem smíchaným s moučkovým cukrem, poté naneste krém, které pěkně rozetřete – postup opakujte a nakonec krém pěkně uhlaďte, přikryjte fólií a uložte do lednice.
8. Poleva: Do malé misky si rozlámejte čokoládu a přilijte olej – nechejte trochu rozpustit v mikrovlnné troubě – promíchejte a naneste do zdobícího sáčku.
9. Následně vyjměte dezert z obruče, odstraňte folií a posypejte nasekanými opraženými ořechy a ozdobte čokoládou.
10. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!