Dnes jsme pro vás připravili recept na lahodnou pochoutku, kterou připravujeme velmi často. Tento babiččin jemný krém si zamiluje každý. Chuť je opravdu vynikající a zaručujeme vám, že jeden plech vám rozhodně nebude stačit. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.
Recept na babiččin jemný krém:
Co budeme potřebovat:
- 400 gramů polohrubé mouky
- 1 vejce
- 250 gramů změklého másla
- 100 gramů moučkového nebo krystalového cukru
- 2 lžičky kakaového prášku
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžička prášku do pečiva
Na krém:
- 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku
- 500 ml mléka
- 200 gramů moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového cukru,
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce kakaa
Další:
- 400 ml smetany na vaření
- máslové sušenky
- mléčná čokoláda
Jak budeme postupovat:
- Do mísy nasypte polohrubou mouku s práškem do pečiva, přidejte změklé máslo, vejce, kakaový prášek, zakysanou smetanu a cukr. Ingredience důkladně promíchejte, aby se spojily, čímž získáte hladké a polotekuté těsto.
- Vezměte si plech a vyložte ho pečicím papírem. Připravené těsto na kůrku nalijte na plech (asi 31 x 23 cm) a vložte do trouby, kde pečte asi 20 až 25 minut při 180 stupních Celsia. Zatímco se krusta peče, můžete začít připravovat náplň.
- Mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr a pudinkový prášek a přiveďte k varu. Když směs začne bublat, odstavte pudink z ohně a nechte ho vychladnout. Do studeného pudinku vmíchejte šlehačku a vanilkový cukr. Poté vzniklou směs rozdělte na dvě stejné části. Druhou ochuťte kakaem.
- Po vychladnutí dortu rovnoměrně rozetřete vanilkový krém po celém povrchu dortu. Poté na krém naskládejte máslové sušenky. Navrch rozetřete všechen kakaový krém.
- Nakonec vyšlehejte půl litru smetany do tuhého krému a rozetřete ho po celé ploše moučníku.
- Šlehačku doplňte bílou čokoládou a máte hotovo. Ideální je dezert několik hodin chladit v lednici.
Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!