Arašídovo-čokoládový dezert s tvarohovým krémem a malinami je neodolatelná kombinace, která potěší všechny milovníky sladkého. Je ideální pro speciální příležitosti nebo jako luxusní způsob, jak si zpříjemnit běžný den. Je nejen lahodný, ale také vizuálně atraktivní, což z něj dělá skvělou volbu pro oslavu s rodinou a přáteli, kdy chcete na stůl přinést něco výjimečného.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Arašídovo-čokoládový dezert s tvarohovým krémem a malinami
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vaječné bílky + špetka soli
- 40 g cukru
- 4 žloutky
- 50 g mouky + 30 g kakaa
Vařené maliny:
- 100 g malin – čerstvé/mražené
- 30 g cukru
- 20 g kukuřičného škrobu
Krém:
- 70 g tvarohu ricotta
- 30 g moučkového cukru
- 150 ml smetany ke šlehání
Impregnace:
- mléko – podle potřeby
Poleva:
- 60 g pražených arašídů
- 120 g čokolády
- trochu rostlinného oleje
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy nalijte bílky a přidejte špetku soli – šlehejte a postupně přisypávejte cukr – dále šlehejte, dokud nevznikne krásná bílá pěna a pak přidejte žloutky – pokračujte ve šlehání a ještě vmíchejte prosátou mouku s kakaovým práškem – promíchejte a těsto je hotové!
2. Následně ho nalijte do mísy vyložené pergamenem a pěkně rozetřete.
3. Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C.
4. Vařené maliny: Čerstvé/mražené maliny dejte do hrnce a přisypejte cukr – promíchejte, přisypejte kukuřičný škrob – znovu promíchejte, vařte na mírném ohni do zhoustnutí a po uvaření je přendejte do mísy a nechejte odpočinout.
5. Do jiné mísy jsi dejte tvaroh ricotta a přisypejte moučkový cukr – promíchejte a přilijte smetanu ke šlehání – šlehejte do zbělení.
6. Upečené těsto rozkrojte napůl a jednu polovinu položte na čistou plochu, kterou impregnujte mlékem a naneste krém, který pěkně rozetřete. Pak pomocí zdobicího sáčku naneste vařené maliny – přikryjte druhou polovinou těsta – znovu impregnujte mlékem, pěkně rozetřete krém a uložte na 1 hodinu do lednice.
7. Poleva: Do pánve na sporáku nasypejte arašídy – opražte je a pak je přesypejte do mixéru – rozmixujte je.
8. Rozpuštěnou čokoládu nalijte do mísy, přilijte trochu oleje a vsypejte rozmixované arašídy – promíchejte.
9. Celý dezert potřete polevou a uložte na 30 minut do lednice.
10. Arašídovo-čokoládový dezert s tvarohovým krémem a malinami podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!