Představujeme vám univerzální recept na ořechové šneky, jehož těsto je skvěle použitelné i pro přípravu štrúdlů a rolád. Tento recept je ideální pro všechny, kdo milují pečení a chtějí experimentovat s různými druhy pečiva. Těsto je pružné a snadno se s ním pracuje, což zaručuje skvělé výsledky jak pro šneky, tak i pro ostatní pekařské výrobky. S tímto receptem si můžete být jisti, že připravíte dokonalé pečivo, které zaujme nejen svou chutí, ale i vzhledem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ořechové šneky
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- přibližně 800 g hladké mouky (množství upravte podle potřeby)
- 40 g čerstvých droždí (nebo 10 g sušených)
- 300 ml teplého mléka
- 200 g másla
- 4 čajové lžičky cukru
- polovina čajové lžičky soli
- 3 žloutky
Náplň:
- 3 bílky
- 200 g mletých vlašských ořechů
- 4 lžíce krystalového cukru
Poleva a posypání:
- 300 ml vody nebo mléka
- 2 plátky citronu
- 50 g krystalového cukru
- práškový cukr na posypání
Jak budeme postupovat:
1. V teplém mléce rozpustíme máslo.
2. V jiné nádobě smícháme droždí, žloutky a cukr, přidáme mléko s máslem a promícháme.
3. Postupně přidáme mouku a sůl, a vypracujeme těsto. Přikryjeme a necháme odstát 10 minut.
4. Mezitím si připravíme náplň: Vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh a smícháme s ořechy.
5. Těsto rozválíme, potřeme náplní a srolujeme. Nakrájíme na šneky a uložíme na plech.
6. Pečeme 25-30 minut. Ještě horké šneky polijeme horkou polevou, kterou připravíme z vody, citronu a cukru.
7. Posypeme práškovým cukrem a podáváme.
Jednoduché, viď? 🙂
Dobrou chuť!