Představte si dokonalou harmonii chutí v podobě luxusního čokoládového dortu s úžasným krémem z lesních plodů. Ideální pro oslavu speciálních příležitostí nebo jako exkluzivní pochoutka pro rodinné shromáždění, tento čokoládový dort s krémem z lesních plodů je zárukou, že si uděláte nezapomenutelný gastronomický zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládový dort s krémem z lesních plodů
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g čokoládových oplatek
Krém:
- šťáva z 1/2 citronu
- 70 g směs bobulovitého ovoce (jahody, maliny, borůvky, rybíz atd…)
- 60 g vody + 15 g želatiny
- 220 g cukru + 60 g vody
Poleva:
- 100 g mléčné/horké čokolády
- 80 g másla
Jak budeme postupovat:
1. Základ: Čokoládové oplatky rozmixujte mixéru na jemný písek, přesypejte je do formy vyložené fólií a uhlaďte dnem nádoby.
2. Krém: Do velké mísy nasypejte směs lesních bobulí a poté je přendejte do nádobky – rozmixujte je ručním mixérem na pyré, které přes sítko propasírujte do jiné mísy.
3. Potom do sklenice nalijte vodu a nasypejte želatinu – promíchejte a nechejte ji odstát.
4. Do hrnce nasypejte cukr, přilijte vodu a vymačkanou citronovou šťávu z 1/2 citronu – promíchejte a vařte na mírném ohni.
5. Do jiné velké mísy nalijte rozpuštěnou želatinu s vodou – vyšlehejte dohladka a vlijte bobulové pyré – pokračujte ve šlehání a krém je hotový!
6. Následně krém nalijte na základ ve formě a uložte do lednice, dokud neztuhne.
7. Poté formu i s fólií odstraňte a celý dezert přelijte čokoládovou polevou, která je tvořena z rozpuštěné mléčné/horké čokolády smíchané s rozpuštěným máslem.
8. Čokoládový dezert s krémem lesních plodu uložte do lednice, podle potřeby na ztuhnutí a potom ho podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!